Päev Tour de France'il: Nibali sai liidrisärgi tagasi, üks suurfavoriitidest Alberto Contador kukkus ja oli sunnitud katkestamaFoto: Peter Dejong
Jalgrattasport
14. juuli 2014, 19:04

FOTOD: lõputõusul vägevalt pedaalinud Nibali sai liidrisärgi tagasi

Tour de France'il sõideti täna kümnes, 161,5 km pikkune etapp. Seitsme suure tõusuga etapil näitas lõpuks vägevaimat minekut Astana liider Vincenzo Nibali, kes noppis võidu ning sai enda selga tagasi ka eile Tony Gallopinile loovutatud kollase liidrisärgi.

Tänasel etapil oli pikalt jooksikute seas ka Rein Taaramäe (Cofidis), kuid kolmandal esimese kategooria tõusul 21 km enne lõppu jäi ta liidergrupist maha.

Jooksikutest kõige aktiivsem oli ridamasi mäefinišeid võitnud Joaquim Rodriguez (Katjuša), kui viimase kilomeetri ränkraskel tõusul polnud temalgi Nibalile midagi vastu panna. Itaallane võttis nii tänavuse tuuri teise etapivõidu, teise koha sai lõpuks sisuliselt koduõues pedaalinud prantslane Thibaut Pinot (FDJ.fr, +0.15) ja kolmandana lõpetas Alejandro Valverde (Movistar, +0.20).

Kokkuvõttes edestab Nibali teiseks tõusnud Richie Porte'i (Sky) 2.23-ga, Valverde kolmandana kaotab Nibalile 2.47.

Tanel Kangert (Astana) sai täna 41. koha (+7.14) ja on kokkuvõttes 28. (+15.27), Taaramäe lõpetas 71. (+16.16) kohaga ning on kokkuvõttes 128. (+1:27.30)

Homme on tuuril esimene puhkepäev.