Magnus PehrssonFoto: ARNO SAAR
Jalgpall
14. juuli 2014, 19:34

MM-finaali kohapeal jälginud Magnus Pehrsson: See oli elu parim jalgpallielamus! (2)

Rio de Janeiros Maracana staadionil 74 738 inimese keskel MM-finaali jälginud Eesti jalgpallikoondise peatreeneri Magnus Pehrssoni sõnul oli kohtumine tema elu mäng. „Olen käinud Euroopas palju tähtsaid mänge vaatamas, kuid see oli väärtuslikum. Atmosfäär oli fantastiline! Ma ei unusta seda kunagi," õhkas ta.

Pehrsson tunnistas, et kuigi üritas olla neutraalne, põksus tema süda tugevamini Argentiina meeskonnale. Fännide pärast. „Rio de Janeiros viibis ligi sada tuhat argentiinlast, kes pidutsesid, laulsid ja tantsisid tänavail juba päevi enne finaali. Sakslaste võidu korral oli õhtu siin palju vaiksem," meenutas Pehrsson.

Tema arvates väärisid sakslased küll finaalturniiri võitu, kuid eilne mäng teda ei veennud. „Argentiinlastel oli rohkem sajaprotsendilisi väravavõimalusi, kuid kui vaadata tervet turniiri ja finaalkohtumise lõppu, siis sakslased olid füüsiliselt paremas vormis. Nemad hoidsid palli, Argentiina jooksis järgi. Mõlemad oleksid võinud võita," arvas ta.

Rootslase meelest võib Saksamaa võit aga kogu maailma jalgpalli arengule palju kasu tuua. „Nad domineerisid igal positsioonil, mängides nagu Holland 1970ndatel, kuid olid palju kõrgemal tasemel. Viis, kuidas nad suudavad kaitsest rünnakusse üle tulla ning ikka mängu enda ohjes hoida, on väga raske, kuid nad said sellega hakkama. Kindlasti mõjutab see ka meie jalgpalli," arvas Pehrsson.

Treeneri sõnul võib uueks trendiks tõusta ka MM-il tihti kasutatud formatsioon 4-2-3-1, kus mängujuht on asetatud ründaja taha. "Kui mängid kiirete üleminekute peale, siis pole mängujuhil nii tähtis roll. Nii on lihtsam ka väravaid lüüa," kinnitas ta. 

Rootslane polnud nõus FIFA  valikuga tunnistada turniiri parimaks mängijaks Lionel Messi. "Ta ei väärinud seda. Ta oli küll kandidaat, kuid oleksin andnud selle auhinna hoopis Thomas Müllerile või Manuel Neuerile, sest need kaks tüürisid Saksamaa võiduni. Messil oli esimesel poolajal võit peaaegu käes, kuid seda saavutada ei suutnud," lisas ta.