Levadia keskkaitsja Toni Tipuric. Foto: Mati Hiis
Jalgpall
15. juuli 2014, 08:00

Levadia eesmärk Prahas: imeline nulliseeria peab jätkuma (2)

Valitseva Eesti jalgpallimeistri Tallinna Levadia väravavõrk sahises viimati 5. aprillil ehk 18 täispikka mängu ja 86 minutit tagasi, kui Tallinna Flora ründaja Rauno Alliku liigamängus Roman Smiško üle mängis. Teisisõnu on Levadia värav püsinud puutumata pea 29 tundi. Muljetavaldav.

Täna õhtul Prahas seisab Levadia teel aga senise hooaja ilmselt raskeim katsumus, kui Meistrite liiga teise eelringi avamatšis tuleb madistada mulluse Tšehhi liiga valitseja Spartaga. Eesti klubi peatreener Marko Kristal nendib, et vastane on kõva, ent loodab siiski imelise nulliseeria jätkule.

"Teeme kõik selleks, et see läheks edasi," ütles Kristal. "Oleme siin, et mängida väärikalt ja jätta ka teiseks mänguks intriig õhku." Eelmistest mängudest tuttavat metsikult ründavat Levadiat Letna staadionil ei näe "Loomulikult tuleb kaitsest lähtuda. Niimoodi meil lustida ei lasta nagu meistriliigas."

Piisav luureinfo vastase kohta on Levada treeneritebrigaadil olemas. "Väga liikuv ja loov meeskond, eriti ründefaasis. Tehnilised mängijad, kellele meeldib rünnata. Ekstravagantne on sõna, mis seda meeskonda iseloomustab," lausus Kristal mitmete nähtud Sparta mängude põhjal.

Eelmise eelringi vastase La Fioritaga Tšehhi meister kindlasti võrdlust ei kannata, ent jalga väristama levadialased ei tohiks hakata, sest lisaks mainitud nulliseeriale tulevad Levadia mehed täna murule hea resultatiivsuse pealt – nii San Marino tšempion kui Narva Trans noppisid möödunud nädalal mängus Levadiaga oma võrgust seitse palli.

"Enesekindlus on olemas. Nagu ka viimasest mängust (7:0 võit Transi üle) näha, mängijad naudivad seda, mida nad väljakul teevad. Üritame selle hea emotsiooni ära kasutada," sõnas Kristal, kelle arvates võiks Levadia edu võti olla eelkõige väga distsiplineeritud mäng kaitses.

18 Prahasse lennanud mängumehe hulgast leiab ka eelmisel nädalal meeskonnaga liitunud ja laupäeval Transi vastu väravaga debüteerinud 22aastase äärepoolkaitsja Jan Penici. "Testimisel jättis juba hea mulje ja mängus oli näha, et mees on palliga väga hea," kiitis Kristal värsket täiendust.

"Natuke vajab meeskonnaga kohanemist ja arusaamist, mida me talt täpselt nõuame. Loodame, et kohaneb kiiresti ja on meile abiks. Niisama ta Prahas kaasas ei ole," lisas Kristal. Küll aga jäi Tallinna üle-eelmisel nädalal viga saanud väravakütt Vladislav Ivanov. Peatreener loodab, et meistriliigas 14 väravat kõmmutanud mees liitub treeningutega uuel nädalal.

Kohtumine Letna staadionil algab Eesti aja järgi kell 21.45.