David Lafata (punases särgis) Tšehhi koondist esindamas. Vaevalt on tal profikarjääri jooksul ette tulnud õhtut, kus saadab vastase võrku kuus palli. Rohkem ta ei saada, sest Lafata vahetati välja.Foto: MICHAL CIZEK
Jalgpall
15. juuli 2014, 23:39

Veel hullem kui Brasiilia Saksamaa vastu - Levadia kaotas Prahas 0:7! (11)

Tallinna Levadia kohtus Euroopa jalgpalli Meistrite liiga teises eelringis 12-kordse Tšehhimaa ja 20-kordse Tšehhoslovakkia meistri Praha Spartaga. Võõrsil peetud kohtumine lõppes Levadia 0:7 kaotusega.
23:37

Parem õudne lõpp kui lõputu õudus. Lõpuvile kuulutab Tallinna Levadiale Meistrite liiga teise eelringi avakohtumises võõrsil Praha Spartaga 0:7 kaotust. Jube.

Samas polnud tegu Eesti klubide kõige jubedama tulemusega eurosarjades - 1994. aastal kaotas Tallinna Norma võõrsil NK Mariborile (Sloveenia) 0:10 (poolaeg 0:8).

23:30

Oehh. 84. minutil lööb Tomaš Prikryl juba 7:0. Kus on häbi ots ja äär?

23:16

David Lafata (punases särgis) Tšehhi koondist esindamas. Vaevalt on tal profikarjääri jooksul ette tulnud õhtut, kus saadab vastase võrku kuus palli. Rohkem ta ei saada, sest Lafata vahetati välja.

23:04

Levadia on alla andnud ja seda on piinlik vaadata. David Lafata lööb oma kuuenda värava ja seis on 6:0 Praha Sparta kasuks.

23:01

Tahate teada, mida tundsid Brasiilia koondise toetajad siis, kui mängiti MMi poolfinaali Saksamaaga? Kui olete Levadia toetaja, siis teate seda väga täpselt, sest David Lafata (!) lööb oma viienda värava tänases mängus ja Praha Sparta juhib 5:0. See on õudne.

22:59

David Lafata lööb oma neljanda värava (pall jõuab võrku külll Levadia kaitsja Toni Tipurici puutest, aga kuna algne löök oli minemas raamidesse, siis omaväravat ei tohiks kirja minna) ja Levadia on Prahas jäänud juba 0:4 kaotusseisu.

22:55

Tallinna Levadia väravavaht Roman Smiško on täna pidanud võrgust välja noppima liiga palju palle.

22:53

Teine poolaeg on alanud. Levadia 0:3 kaotusseis on täpselt nii kole nagu ta välja paistab. Praha Sparta on klassivahe maksma pannud ning nüüd tuleb loota, et Levadia lõpetab eurohooaja ikka positiivse väravate vahega - avaringis alistati San Marino meister La Fiorita kahe mängu kokkuvõttes 8:0. Seega tuleb Sparta vastu vältida sauna, mis sai mullu osaks Nõmme Kaljule, kes kaotas Tšehhi meistrile 2:10.

22:34

Levadia kaotab esimese poolaja 0:3. Siinkohal on paslik meenutada, et Tšehhi meistriga kohtus Eesti meister ka eelmisel suvel, kui Nõmme Kalju jäi kahe mängu kokkuvõttes Plženi Viktoriale alla 2:10.

22:34

Levadia jääb enne poolajavilet 0:3 kaotusseisu. Ohjah. Asi on sant. Artjom Artjunin kukutab kohtuniku meelest esimese poolaja kolmandal üleminutil Sparta mängija ja David Lafata realiseerib penalti kindlalt. Sparta kaptenile oli see kolmas värav selles kohtumises.

22:30
ACSparta_Live

44' Gól do šatny! Costa ve vápně sklepl Davidu Lafatovi a ten se dnes trefuje podruhé! 2:0!

Tšehhi keele sõpradele edastame ka värava tšehhi keeles.

22:29

44. minutil jääb Levadia 0:2 kaotusseisu. Maksim Podholjuzini ebaõnnestunud pallipuude annab Praha Sparta kaptenile David Lafatale väga hea võimaluse lüüa meeskonna ja enda teine värav. Lafata kasutab selle kindlalt ära ja Levadia seis on keeruline.

22:15

Olgu siis fikseeritud, et Levadia värav püsis enne Lafata tabamust puhtana 1758 minutit. Pole paha.

22:09
ACSparta_Live

22' KONEČNĚ! Kadeřábkův centr zprava vrátil před branku hlavou Láďa Krejčí a David Lafata se nemýlil! 1:0!

Jutt avaväravast ka tšehhi keeles.

22:08

5. aprillist saadik ehk 29 tundi puutumatuna püsinud Levadia värav on Praha Sparta poolt vallutatud. 21. minutil eksib jämedalt Levadia keskkaitsja Artjom Artjunin ning avanenud võimaluse realiseerib David Lafata kindlalt Sparta 1:0 juhtväravaks.

21:57

11. minutil käib pall Levadia väravas, aga õnneks päästab Eesti meisterklubi halvemast Põhja-Iirimaa abikohtuniku Richard Storey poolt üles tõstetud suluseisulipp. Levadial on olnud küll üks nurgalöök, millest Toni Tipuric ka löögile pääses, aga muidu domineerib kohtumist Praha Sparta. See ei ole üllatav.

21:51
Ott Järvela

Eesti jalgpalliklubide jaoks on käimasolev eurohooaeg olnud seni erakordselt edukas, sest kõik, kes avaringis võidušanssi omasid, võidu ka ära tõid ja teise eelringi pääsesid. Nagu eilses Õhtulehes sai kirjutatud: "Eesti jalgpalli meistriliiga uus kvaliteet - naabritest ollakse parem!".

Samas on siililegi selge, et teises eelringis ootavad Eesti klubisid hoopis teist puust vastased. Levadia tänane vastane Praha Sparta, samuti Euroopa liigas neljapäeval Eesti klubisid ootavad Poznani Lech ja FK Krasnodar on mitu kraadi kõvemad satsid, kui avaringides üle mängitud San Marino, Islandi ja Soome klubid.

21:45

ALGKOOSSEISUD

Sparta: Bicik, Švejdik, Nhamoinesu, Vacha, Matejovsky, Dockal, Kaderabek, Hušbauer, Krejcí, Holek, Lafata.

Levadia: Smiško, Artjunin, Podholjužin, Tipuric, Kilinitš, Pikk, Raudsepp, Elhusseiny, Subbotin, Vukobratovic, Antonov.

21:43

EELVAADE

Levadia alustas eurosarja esimesest eelringist ning sai kahe mängu kokkuvõttes kindla 8:0 võidu San Marino meisterklubi SP La Fiorita üle. Sparta oli avaringis vaba.

Levadia on tänaseks mänginud erinevates eurosarjades 52 mängu, võitnud neist 14, viigistanud 11 ja kaotanud 27. Minevikust räägib eestlaste kasuks tõik, et hooajal 2009/2010 alistati eurosarja samas faasis sarnase tasemega meeskond Krakowi Wisla.