TEELE: Maailmameister Julia Beljajeva asub tiitlit kaitsma pühapäeval. Foto: Mati Hiis
Vehklemine
16. juuli 2014, 10:00

Musketärid asuvad tennisehallis ajalugu kordama

Eelmisel aastal Maarjamaale kulda ja karda toonud epeevehklejad sõitsid Kaasanisse kahte MM-tiitlit kaitsma. Kas Tatarstani pealinnas musketäre võõrustavas tennisehallis saab taas kaks korda sinimustvalget lehvitada nagu aasta tagasi Budapestis, selgub pühapäeval.

Juuni alguses Strasbourgis toimunud EMilt medalita naasnud vehklejad võtsid natukeseks aja maha ning timmisid vormi Euroopas – naised Bonnis, mehed Prahas.

Võistkondlikku medalit püüdva naiskonna ettevalmistus kulges viperusteta, Saksamaal peeti treeningkohtumisi nii Poola, Saksamaa, Rootsi, Inglismaa, Luksemburgi kui Argentiina vehklejatega.

"Konkreetselt riik-riigi vastu matše ei teinud, kuid treeningu nimel sellest piisas. Naiste vorm on päris hea, eks võistlustel ole näha, mis nende närvidega saab," sõnas peatreener Kaido Kaaberma.

Kaasani tennisehalli rajatud vehklemisareen on koondisele eelmisel aastal peetud suveuniver-siaadist tuttav – naiskond, kus vehkles Irina Embrichi asemel

Julia Zuikova, jäi toona napilt medalita, Sten Priinits oli viies, Kristina Kuusk kaheksas.

MMi ajakava on aga mõnuga laiali venitatud – neljapäeval selgitatakse parimad alagruppides, siis on paar päeva ootamist ning pühapäeval liitutakse otse põhiturniirile edasipääsu taganud maailma edetabeli 16 paremaga.

Seega, kui TOP35 vehklejad Erika Kirpu (22. kohal), Irina Embrich (23.) ja Kristina Kuusk (34.) saavad platsitunnetuse kätte kohe, siis tiitlikaitsja Beljajeva, kes on edetabeli kolmas, peab 30kraadises suvesoojas praadima kuni pühapäevani.

Ootamist on üksjagu, tõdes ka tiitlikaitsja Beljajeva isiklik treener Natalja Kotova.

"Läheme kohale, vaatame, kuidas olukord on. Ega ootamise ajal muud polegi teha, kui treenida," muigas ta. Eelmisel aastal 41. asetusega MMile läinud ning mõnevõrra üllatuslikult meistriks kroonitud 21aastane Beljajeva läheb nüüd MMile soosikuna, kuid

tõdes, et närvi pole veel läinud. "Võtame rahulikult," jäi ta napi-sõnaliseks.

Veidi täbaralt läks enne MMi aga Irina Embrichil – kui teistel on kaasas oma isiklikud treenerid, siis tema nõustaja Samuil Kaminski vigastas Saksamaal korvpalli mängides Achilleuse kõõlust ning läheb operatsioonile. Samas on koondise kogenuimal eelnevatelt MK-etappidelt karastus olemas – tihtipeale oma juhendajaid rahapuuduse tõttu kaasa võtta ei saagi.

Eesti epeekoondis Kaasani MMil

NAISED: Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu, Kristina Kuusk

MEHED: Nikolai Novosjolov, Sten Priinits, Peeter Turnau, Marno Allika.