Foto: MIS/PIXATHLON/SIPA
Maailm
16. juuli 2014, 09:54

Sakslased lasid maailmameistritiitli puhul käibele uue margi

Sakslased otsustasid oma triumfi jalgpallimaailmas tähistada uue margiseeria väljalaskmisega. Viis miljonit marki prinditi juba enne finaalmatši toimumist. 

Uus postmargiseeria on tellitud Saksa rahandusministeeriumi poolt, mis ohjab ka suurt osa Saksa Postist. Rahandusminister Wolfgang Schaeuble sõnas, et ta oli Saksamaa edule MM-il julgenud loota juba MM-i algusest peale.

"On väga tore, et meie tiim selle unistuse reaalsuseks muutis," ütles Schaeuble. "Ma loodan, et see mark meenutab kõigile, missugust suurt rõõmu meie jalgpallitiim meile toonud on," vahendab Schaeuble'i sõnu BBC.

Sakslaste võitu jalgpalli MM-il sümboliseerivad margid lähevad käibele neljapäeval pärast seda, kui kõige esimesed koopiad margist on üle antud jalgpallikoondise peatreenerile, meeskonnale ja teistele tiimiga koostööd tegevatele inimestele.

Margi autori Lutz Menze sõnul ei kujuta postmark kirjaga "Deutschland fussball weltmeister 2014" ehk "Saksamaa - jalgpalli maailmameister 2014", ühtegi jalgpallurit individuaalselt, et anda au kogu tiimile, mitte ainult ühele mängijale.

Lutzi sõnul võtab margi tootmine tavaliselt aega kuni kuus kuud, kuid valitsus oli temaga ühendust võtnud vaid veidi üle kuu aja tagasi, kui MM alles algas.

Kui Saksamaa oleks aga pühapäeval Argentiinale kaotanud, oleksid 0.60-eurosed margid hävitatud.

Margiga koos loodi ka jalgpalliteemaline postitempel.

Vaata, milline on sakslaste jalgpalli MM-i võidu puhul välja lastud mark SIIT.