Kostariika koondise esiväravavaht Keylor Navas.Foto: JUAN CARLOS ULATE
Jalgpall
16. juuli 2014, 12:09

Kostariika väravavaht Madridi Reali, kas Casillase aeg sai läbi?

Jalgpalli MM-finaalturniiril veerandfinaali jõudnud Kostariika koondise kõrgelt hinnatud väravavaht Keylor Navas siirdub valitseva Euroopa meisterklubi Madridi Reali ridadesse, mis võib tähendada, et Iker Casillasel tuleb leppida veelgi väiksema rolliga kui seni.

Navas esindas seni Hispaania kõrgliigas mullu 10. koha saanud Levante klubi, aga tema lepingut on alles vaid aasta, mis muudab mõttekaks tema müümise. Enamgi veel – Levante on selleks kohustatud, sest Navase lepingus on kirjas, et 10 miljoni euro suuruse pakkumise korral peavad nad lubama kostariikalasel lahkuda, kusjuures tollest rahast läheb 8 miljonit Levantele ja 2 miljonit Navasele.

Madridi Realist lahkub 2013. aasta talvel klubiga liitunud kogenud väravavaht Diego Lopez, kelle teenetest on väidetavalt huvitatud nii Napoli kui ka Monaco. Navast ootab seega esiväravavahi koha nimel ees duell Reali elava legendi Iker Casillasega.

Eelmisel hooajal mängitas peatreener Carlo Ancelotti oma väravavahte nii, et Casillase päralt olid Meistrite liiga ja karikamängud ning Hispaania meistriliigas mängis Lopez. Kas Navast ootab Lopeziga sarnane staatus või midagi enamat, selgub sügisel.

MMilt säravalt mänginud Navasest olid huvitatud mitmed Euroopa tippklubid. Maad kuulasid Müncheni Bayern, Londoni Arsenal, Pariis Saint-Germain ja Monaco. Pakkumise tegid FC Porto ja Madridi Atletico, aga mõlemad jäid nõutud 10 miljoni euro piirist märgatavalt allapoole.