RELV: Jarmo Ahjupera pole Igor Prinsi sõnul veel valmis 90 minutit mängima, ent võib siiski osutuda trumpkaardiks. Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
17. juuli 2014, 08:00

Nõmme Kalju üritab ­olla poolakaile tülinaks

Miinimumprogrammi täitnud ehk esimese eurovastase alistanud Nõmme Kalju üritab täna Kadriorus Euroopa liiga teise eelringi avamatšis Pozna´ni Lechi vastu eelkõige vältida, et sotid juba enne kordusmängu selgeks saaksid.

"Vastane on kindlasti meist tugevam ja üritab esimese mänguga midagi ära otsustada, aga meie eesmärk on teha nende elu nii raskeks kui võimalik," sõnas Kalju peatreener Igor Prins.

"Ma olen realist. 180 minutit on ees, kõike võib juhtuda. Üritame ja tahame head mängu näidata. Kuidas see õnnestub näeme homme ja nädala pärast," lisas ta.

Kalju puurivaht Vitali Teleš näeb edu võtmena meeskondliku kaitsetööd. "Proovime teha nii vähe vigu kui võimalik. Kui mängime hästi ja kaitseme meeskonnana, siis pole meid väga kerge murda."

Poola mulluse hõbedaklubi peatreener Mariusz Rumak lausus, et Lechi kindel eesmärk on murda Euroopa liiga alagrupiturniirile, kus viimati palliti hooajal 2010/11. Samas toonitas 37aastane juhendaja, et nad ei alahinda Kaljut. "Austame vastast. Mäng pole veel alanud. See algab homme murul, mitte riietusruumis."

Väravaid enne avavilet tõesti lüüa ei saa, ent vastase kohta luureinfot koguda küll. Prins nentis, et üleliia palju infot tal poolakate, kelle uus liigahooaeg algab nädalavahetusel, kohta pole. "Nägin nende viimast mängu Legia vastu. Tean, et nad tulevad treeninglaagri pealt. Mobiilne ja kiire meeskond."

Kalju mängijatest teadis vastaste peatreener Rumak esile tõsta esmaspäeval Tartu Tammekale kolm väravat löönud jaapanlast Hidetoshi Wakuid. "Ta on silmapaistev mängija. Aga samuti mõned teised Kalju mehed on palliga väga head."

Küsimuse peale, kas Eesti klubi mehed saaksid Poola kõrgliigas hakkama, vastas ­Lechi peatreener, et kindlasti mõned saaksid, kuid Lech ei ole nende soetamisest huvitatud.

Ilmselt ei ole oma mängijate müümisest hetkel huvitatud ka Prins, kuna koosseis on vigastuste tõttu niigi õhuke. Täna ei saa ta kindlasti arvestada hiljuti viga saanud Allan Kimbaloula, Tihhon Šišovi ja Fabio Pratesega. Lisaks on juba mõnda aega tervisehädaga eemal ründaja Tarmo Neemelo.

Küll aga on nüüd eurosarja registreeritud teine pikakasvuline koondisekogemusega ründaja Jarmo Ahjupera, kuid juhendaja sõnul pole ta 90 minuti vormis. "Variant on tema näol olemas, ta võib ikkagi vastase trahvikastis palju paha teha."

Lisaks kinnitas Prins, et seekord edu korral kuulsat juukselõikust (mullu andis ta lubaduse, et kui meeskond alistab Meistrite liigas soomlaste HJK, ajab ta oma pea kiilaks) ei tule. "Mitte, et ma ei usuks meeskonda, aga eelmise aasta eksperiment näitas, et võidukaid juukseid ei tohi maha ajada," põhjendas Prins.

Peale Kalju jätkub täna õhtul euroseiklus ka Sillamäe Kalevi jaoks, kes võõrustab Lilleküla staadionil venelaste FK Krasnodari. See kohtumine algab kell 21.30. Kalju ja Lech panevad palli mängu kell 19.