Irina Embrich Foto: MIHKEL MARIPUU/Scanpix
Vehklemine
17. juuli 2014, 13:16

Embrich MM-i eelvoorude parim (2)

Venemaal, Kaasanis toimuvatel vehklemise maailmameistrivõistlustel pääsesid eelvoorudest edasi kõik eestlannad. 

Irina Embrich tegi kõige parema esituse ning asetus peale eelvoore 17. kohale, millega oli ta eelvoorude võitja. Erika Kirpu tegi samuti hea tulemuse ning saavutas 19. koha. Eestlaste kolmas lootus Kristina Kuusk võitis oma alagrupis küll vaid kaks matši, kuid lõpuks õnnestus tal siiski 64 parema hulka pääseda, kui alistas lisamatšis venetsueellanna Dayana Martinezi 15:5

Kokku pääsesid pühapäevasele lõppvõistlusele edasi kõik Eesti naisvehklejad, sest maailma edetabeli kolmas number ja valitsev maailmameister Julia Beljajeva jõudis sinna vastavalt reitingule. 

Beljajeva kohtub pühapäeval pääsuks 32 parema hulka maailma 89. numbri, kasahhitar Jamilya Yunusbayevaga. Embrichi vastaseks on soomlanna Michaela Kock (232.), Erika Kirpu vehkleb brasiillanna Amanda Simeaoga(154.). Kristina Kuuse vastas on aga eriti kõva pähkel, temal tuleb alistada maailma teine vehkleja Ana Maria Branza. 

Eesti meesepeevehklejad Peeter Turnau, Sten Priinits ja Marno Allika astuvad võistlustulle õhtupoolikul, Nikolai Novosjolov alustab võistlemist pühapäeval.