MEES: Et Rally Estonia favoriidi Ott Tänaku elu veelgi keerulisemaks teha, saab ta Lõuna-Eesti päikese all sõita tulikuumas mustas kombinesoonis.Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
18. juuli 2014, 07:00

Ott Tänak tihedast graafikust: naine saab aru ja laps kasvab (1)

Vahetult enne Rally Estonia stardipoodiumile astumist sai Ott Tänak kaasa Jaanika käest musi, samal ajal kui pooleaastane pisitütar Mia vankris puhkas. Ralliässa sõnul on tema pidev reisimine ja lähedastest eemal olemine raske, ent see on tema amet ja pere saab sellest aru.

Vaata, kust otsast tahad, Tänak on eile avapaugu saanud, ent alles täna hommikul õigesti käima mineva Rally Estonia suurfavoriit. Mehe šansse kasvatab ka ta valitud 15. stardikoht.

Ott, saad Rally Estoniat alustada kõvematest sõitjatest kõige viimasena. Kas positsioon on nii hea, kui olla saab?

Täna on raske öelda. Loodame, et on, aga väga palju oleneb, mis ilm toob ja milliseks teed teeb. (Kuiva ilmaga pühivad eessõitjad lahtise kruusa teelt, ent kui peaks tulema vihma, on Tänaku stardijärjekord võimalikest halvim – V.V.)

Mida Rally Estonia sinu jaoks tähendab?

Eks prioriteet number üks on ikka, et saaksime hoida head tunnet, mis Poola rallist tuli. (Tänak võitis koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga WRC2 arvestuse meeskonnakaaslase Jari Ketomaa ees – V.V.)

Head kiired teed, väga sarnased Soomele ja me sõidame ka n-ö MM-rehvidega (Dmacki toodang – V.V.). Üritame kõike hoida võimalikult identsena nagu meil MMil on, et midagi ikka Soome kaasa võtta. Seal saab kindlasti väga-väga vinge võidusõit olema.

Aga samas ega siingi saa kerge olema. Seegi on võidusõit, meie jaoks muidugi väga oluline ja üritame sõita nii kiiresti kui võimalik.

Hooaja algul oli sinul ja Raigol üpris palju probleeme. Mis hinde sa praegu teie koostööle annaksid, kui pool hooaega on selja taga.

Ma pole kooliõpetaja ja hindeid ei anna, aga me areneme ja see on väga hea.

Kuidas su elu praegu üldse välja näeb? Sa osaled MM-rallidel, eelmine nädal käisid Itaalias testimas. Samal ajal on sul kodus väike laps. Palju sul üldse kodus olemiseks aega jääb?

Eks mõne päeva ikka leiab. Praegu on see aeg, kus tuleb tööd teha ja vaeva näha. Naine saab sellest väga hästi aru ja laps kasvab. Ega ta lihtne ei ole, aga tööd tuleb teha!

Väike osa perest on sul ju ka autos kaasas kummipardi näol.

Pardilugu on juba aastast 2008. (Tänakul on pärast väikest puhkust alates Poola MM-rallist taas talismaniks käsipidurikangi küljes kollane mängupart – toim.)

Aga nüüd on see su lapse lelu.

Teine part oli liiga kaua olnud lihtsalt. Oli aeg tal pensile minna. (Muigab.)

Ari Vatanen ütles, et Rally Estonial sõidavad võidule kaks meest: Ott Tänak ja Esapekka Lappi. Mida sa selle peale ütled?

Ma arvan, et päris nii see kindlasti ei ole. Sõitjaid on rohkem kui meie kaks ja vahed saavad väga väiksed olema. Kuna teed on väga kiired, siis suuri vahesid sisse sõita on suhteliselt võimatu. Hakkame sõitma ja vaatame, kuidas olema saab, aga kindlasti ei ole siin lihtne võita ja selle nimel tuleb kõvasti pingutada.

Kuidas sulle Lõuna-Eesti publik istub? Juba testikatsel oli üle 100 inimese raja ääres.

Ma pole inimesi nõnda lugenud, aga loodame, et tuleb tõesti palju rahvast. Kõiki Lõuna-Eesti katseid on lahe vaadata.