VORM PARANEB: Gerd Kanter heitis Monacos hooaja tippmargi 64.98. Foto: MATI HIIS
Kergejõustik
19. juuli 2014, 09:00

Kanter: enne viimast katset lootsin, et panen kõik kotti! (8)

Ehkki kettaheite olümpiavõitja ja eksmaailmameister Gerd Kanter parandas eile õhtul Monacos Teemantliiga etapil oma hooaja tippmarki ning sai kolmanda koha, polnud ta etteastega rahul.

Kanter lisas tänavusele pikimale kettakaarele 64.91 seitse sentimeetrit. Kukesamm edasi? "See on teosamm!" vastas 35aastane atleet naerdes. "Täna oli sel hooajal esimest korda nii, et võimed lubasid tunduvalt rohkem, kui ma lõpuks heitsin."

Eesti edukaim sportlane Kanter liikus kolmel esimesel katsel tõusvas joones: 63.38, 63.55, 63.68. Neljandas voorus läks tal kirja 62.96, viiendas 64.98 ja viimases 63.16.

"Tegelikult tahtsin 65 meetrit vahele jätta ja heita kohe 66," lausus Kanter. "Vähemalt treeningute põhjal võis seda loota küll. Paraku ei saanud tehnikat klappima – valdavalt põrutasin ketta taevasse. Väga head katset ei tulnudki."

Otsustava soorituse eel oli Kanter eriti tahtmist täis. "Enne viimast katset lootsin, et kui nüüd pihta saan, siis panen kõik kotti," märkis ta.

Esikoha teenis poolakas Piotr Malachowski (65.84), teiseks tuli kuubalane Jorge Fernandez (65.46). Kanteri paremust pidi tunnistama neljandaks jäänud Iraani äss Ehsan Hadadi, kelle parim heide oli 64.47.

Malachowski on ka Teemantliiga üldliider 16 punktiga. Järgnevad sakslasest olümpiavõitja ja maailmameister Robert Harting 8, Fernandez 4 ja Kanter 3 punktiga.

Monacos olid Kanteri sõnul päris korralikud tingimused. "Puhus küll midagi taganttuule sarnast, aga ilm oli päikesepaistaline ja soe," rääkis tallinlane pärast mõõduvõtmist, jälgides staadionil teiste alade suurmeistrite tegemisi.

Täna naaseb Kanter koju ja esmaspäeval jätkab Otepääl valmistumist 12. augustil Šveitsis Zürichis algavateks Euroopa meistrivõistlusteks.

"Enne EMi on mul veel ainult üks etteaste – augusti alguses Eesti meistrivõistlustel," sõnas Kanter, kes tahab võita kümnenda tiitlivõistluse medali. "Kahjuks on tänavu olnud väga vähe katseid, mis mulle rõõmu teeks. Loodetavasti suudan kodustel meistrivõistlustel vähemalt paar korralikku heidet kirja saada."

Balti matšil Valmieras sündisid avapäeval parimad tulemused meeste odaviskes: võitis lätlane Rolands Štrobinders 83.10ga. Tanel Laanmäe oli 77.77ga teine ja Risto Mätas 76.54ga kolmas.