Foto: Ray Põder
Auto-Moto uudised
19. juuli 2014, 23:17

PILTUUDIS: Mis jäi järgi kontimurdva avarii üle elanud Raul Jeetsi autost (8)

Raul Jeetsi ja Andrus Toomi Rally Estonia sai hirmsa lõpu eelviimasel kiiruskatsel, kui meeste masin käis üle katuse. Kinnitamata andmetel said mõlemad mehed luumurde.

Rally Estonia lõppes eestlaste jaoks kahetiste tunnetega. Poodiumile tõusid küll kaks Maarjamaa pilooti: Ott Tänak ja Timmu Kõrge, ent viimasel kahel kiiruskatsel pidid katkestama Siim Plangi ja Raul Jeets. Neist viimasel läks kuulduste kohaselt väga kehvasti.

14. kiiruskatse üks suurimaid tõmbenumbreid oli suurel kiirusel sõidetud trampliin ning Raul Jeets ja Andrus Toom ületasid selle samamoodi nagu eelnenud tosin ekipaaži. Järsku läks aga midagi väga valesti ning mehed ei võtnud välja hüppele järgnenud paremkurvi, lendasid rajalt välja ning käisid üle katuse.

Masin süttis ka pea koheselt põlema, ent õnneks olid kohapeal olemas pealtvaatajad, kes meestele appi tõttasid ja leegid kustutasid. Jeets väljus masinast omal jõul, Toom vajas abikätt. Kinnitamata andmetel on piloodil murdunud käe- ning kaardilugejal jalaluu.

Katse peatati, sündmuspaigale saabusid nii päästjad kui ka kiirabibrigaad, kes viisid mehed haiglasse kontrolli. Ralli pressiesindaja Margus Kiiver teatas lõpupoodiumil, et Jeets oli talle helistanud ja teatanud, et nendega pole midagi hullu lahti. Täpsemat kommentaari Kiiver anda ei osanud.

Ralli võitnud Ott Tänaku sõnul oli ta juhtunust sügavalt häiritud ning ei saanud Jeetsile mõeldes viimasel kiiruskatsel keskendudagi. "Seda ei tohiks juhtuda hobisõitjatega. Meie profid peame sellega arvestama, aga mitte tema," ütles ralliäss.