Sten PriinitsFoto: MATI HIIS
Vehklemine
20. juuli 2014, 12:23

Tšikinjov: Kui Stenil peab närv vastu, võib kõike juhtuda

Eesti meestest ainsana 32 parema hulka jõudnud Sten Priinits on treener Igor Tšikinjovi sõnul korralikus vormis ning kindlasti tuleb sakslasest vastase Jörg Friedleri vastu tasavägine ning raske matš.

"Ta on väga andekas poiss, aga et saada füüsilist ja mentaalset tasakaalu ning teha rajal seda, mida suudad, mitte tahad, on väga raske. Kui ta hakkab närvitsema, siis ta kaob kuhugile ära, kuid loodame, et seda ei juhtu. Ta on väga normaalses vormis, ilusti tööd teinud. Kui tal närv peab vastu, võib kõike juhtuda."

Priinits näitas juba alagrupiturniiril väga kindlat vehklemist. Täna alistas ta avaringis kindlalt ka taanlase Patrick Jörgenseni 15:7. "Ta tegi, mida tegema pidi. Kui ta praegu hakkas end näitama, see mulle üllatus pole. Praegu tuleb aga vastane, kellele on isegi au kaotada. Samas vaatas Sten ema poolt filmitud vehklemistreeningu üle ning teab, kellega ta vastamisi läheb."

Tšikinjov meeste epeevõistluse uut maailmameistrit ennustama ei hakka. "Tase on sellel MMil nõrgem kui MK-sarjas. Siin võib kõike juhtuda, edetabelikoht ei määra juba ammu enam midagi," tõdes ta.