Hollandi jalgrattur Maarten de Jonge.Foto: Twitter
Jalgrattasport
20. juuli 2014, 13:06

USKUMATU ÕNN: Hollandi jalgrattur jäi napilt maha mõlemast Malaysia Airlinesi surmalennust (15)

Hollandi jalgrattur Maarten de Jonge võib lisaks tavapärasele sünnipäevale (9. märts 1985) tähistada ka teist ja kolmandat sünnipäeva, sest jäi napilt maha nii kevadel India ookeani kukkunud kui ka äsja Ukraina kohal alla tulistatud Malaysia Airlinesi lennukist.

Hollandlasel de Jongel oli pilet neljapäevasele Amsterdam – Kuala Lumpur lennule MH17, ent viimasel hetkel vahetas ta selle hilisema kuupäeva lennu vastu välja. „Kui ma oleksin täna lennanud, siis..." postitas ta Twitterisse veidi pärast 298 inimese surmaga lõppenud kuritegu.

Kevadel, 8. märtsil pidanuks de Jonge viibima tund pärast õhkutõusu kadunuks jäänud ja ilmselt India ookeani kukkunud lennu MH370 (Kuala Lumpur – Peking) pardal, aga ka seal vahetas hollandlane pileti ümber ja istus tund aega varem Malaisiast lahkunud lennukile.

Oma õnnest de Jonge siiski rääkida ei soovi. "Muidugi olen enda ja oma pere pärast õnnelik, et ma seal lennul ei olnud, aga minu lugu on täiesti tühine võrreldes meeleheitega, mida peavad tundma need, kelle omaksed hukkusid. Tähelepanu peaks koonduma ohvritele ja nende omastele. Soovin neile sel raskel hetkel palju jõudu," kirjutas jalgrattur oma koduleheküljel.

De Jonge kuulub Malaisia profimeeskonda Terengganu Cycling Team. Senise profikarjääri jooksul ta UCI kategooria võistlustel võite kirja saanud ei ole.