Sten Priinits Foto: FIE
Vehklemine
20. juuli 2014, 17:58

Veerandfinaali jõudnud Sten Priinits: Olin päeva üllataja!

Vehklemise MMil Kaasanis hoolitses Eesti meeste parima soorituse eest Sten Priinits, kes sai kaheksanda koha.

"Kas just au kaitsesin, ei tea, sest medalit ikkagi ei ole. Olen enda üle uhke, et lõpuks on tehtud töö vilja kandnud. Ma arvan, et ma olin päeva üllataja, on hea olla kõvade meestega ühes seltskonnas," rõõmustas ta.

Nii kaheksandikfinaali kui veerandfinaali jõudis Priinits üle noatera, kaheksa parema hulka viiv kohtumine Fabian Kauteri vastu läks suisa lisaajale. „Juhtisin mõlemat matši, kuid andsin kergelt lõpud käest ära. Hakkasin juba mõtlema, mis siis saab kui järgmisesse ringi jõuan. Kui selg suruti vastu seina, tuli hakata tegelema sellega, mida tegin seisul 0:0."

Seni oli Priinitsa parimaks universiaadi 5. koht, mis veheldud välja just Kaasanis. Mujalt edu ei tulnud ega tulnud. „Möödunud aastad on olnud väga depressiivsed. Olen teinud tööd, et lõpuks see valgusekiir koidaks. 170 meest jäi mu selja taha. Kindlasti olen homme rahul rohkem kui täna," naeratas ta.

Tiitli kaitsmises ebaõnnestunud ametivend Nikolai Novosjolov tõdes, et Priinitsas oli sisu juba varem. „Ma ei ole absoluutselt tema edus üllatunud. Kaasan sobib talle suurepäraselt. Ta on talendikas, saalis üles kasvanud. Hea ande ja tehnika on ta saanud oma emalt ja onult, kuid Igor andis talle midagi muud, mis selle kõik kokku vormib."