Kaido KaabermaFoto: MARIANNE LOORENTS
Vehklemine
20. juuli 2014, 19:12

Epeekoondise peatreener: Kui medal tuli, on seis väga hea!

Eesti epeevehklejad täiendasid taaskord medalikukrut, kui Erika Kirpu teenis Kaasanis toimunud MMil. Koondise peatreeneri Kaido Kaaberma sõnul jäi kullast puudu särts.

"Kohtumises Heidemanni vastu läks matši teine aeg ära, seis oli ju 4:4. Heidemann tahtis rohkem seda võitu saada, ta 10 aastat vanem ka. Erikal särtsu polnud."

Kokkuvõttes jõudis Eesti naistest suisa kolm esikümnesse - Irina Embrich oli 7., Julia Beljajeva 10. "Päeva lõpuks - seis on väga hea! Sellist edu, mis eelmisel aastal kaksikvõiduga toome, on raske korrata.Kui medal tuli, on seis väga hea!"

Seitsmenda koha toonud Irina Embrichi kohta jagus tal samuti kiidusõnu. "Eks tal oli treener Kaminskita raske. Muidu ta vehkleb hästi, (maailma esinumbri - ML) Branzaga tegi ka väga hästi, kuigi vahepeal oli imelik seis. Veerandfinaalis oli itaallannaga võidetav matš, ta jäi taha, tõmbas järgi, kuid jäi pasiisvseks ja jälle kolm-neli torget sisse. Lootis vist natuke puhata, aga itaallanna tabas selle ära ja Ira magas selle maha," tõdes Kaaberma. 

Beljajeva edasise tee kustutas Erika Kirpu. "Teisel perioodil tuli murdekoht, kuid ei tea, miks või kuidas. Lõpus ta ju enam torkeid ei teinud, Kirpu järelikult aimas ta ära."

Mida taoline saavutus aga eelmisel aastal EM-kulla koju toonud naiskonnale ütleb? "Mitte midagi. Me oleme 7. asetusega, läheme teisipäeval 26. naiskonna vastu. Kokku on neid 29. Tähtis on 16 hulka saada, ega siin nõrku vastaseid pole. Siis vaatame edasi," sõnas Kaaberma.