Viktor KirpuFoto: TAIRO LUTTER
Vehklemine
20. juuli 2014, 21:11

Erika Kirpu isa Viktor: Parimad tulemused on veel ees!

Pronksmedali teeninud Erika Kirpu isa ning treener Viktor tütre edus ei kahelnud. "Saavutus pole uskumatu, sest me lootsime juba ammu midagi sellist. Kõik ei pea korraga tulema, parimad tulemused on veel ees!"

Kirpu sõnul polnud võistluste algus aga tütrel niivõrd hea. "Kõik läks ülesmäge, kuni momendini, mil ta teadis, et annab alla. Ta peab veidi karastuma ning paremaks saama, ta pole harjunud selliste asjadega. Ta on kõiki võitnud ning on siiski maailmaklass,  kuid selleks, et teha tipptulemust, peab natuke rohkem vedama ka."

Kirpu hindab väga ka meeste koondise peatreeneri Igor Tšikinjovi panust. "Leppisime kokku, et kord aitan Erikat mina, kord tema. Mitte vaid nii, et ta sekundeerib ja annab Erikale trenne. Ei. Ta tunneb läbi ja lõhki kõiki vehklejaid, treenerid, kogemustepagas on tal suurem kui mul. Panen ta endast kõrgemale."

Isa silme läbi on tähtsam aga ka tütre haridustee. "Sportlikust saaavutusest parem on see, et ta sai ülikooli läbi. Ta jäi küll asjadega veidi võlgu, kuid lõpetas ning nüüd saab end lõpuks spordile pühendada. Loomulikult tahab isasüda, et ta õpiks edasi, kuid ma olen uhke!"

Kirpu tõi võistluste tulemustest välja huvitava tõiga: "Finaali esikaheksast neli naist olid Saksamaa laagris. Nelja hulgast olid kolm Saksamaa laagris, kuid kahjuks võitis siiski itaallane, keda seal polnud," muigas ta.