Ott Tänak perega.
Auto-Moto uudised
21. juuli 2014, 09:00

Tänaku ettevalmistus Soome ralliks õnnestus ideaalselt, Kruudal osaliselt (3)

Rally Estonia oli mitmele piloodile oluline ettevalmistus poolteise nädala pärast algavaks Soome MM-ralliks. Eestlased hoiavad seal mõistagi pöialt Ott Tänakule ja Karl Kruudale.

"Oli võimalik pingevabalt rallit sõita. Sai harjuda," sõnas Rally Estonial 47sekundilise eduga triumfeerinud Tänak, et kodune võistlus oli talle ja kaardilugejale Raigo Mõlderile suurepärane võimalus oma koostööd lihvida. Lisaks sai mees Otepää ümbruses sõidetud kiiruskatsetel paika panna oma Ford Fiesta R5 esialgsed seaded, mis teevad Jyväskyläs aklimatiseerumise kindlasti kergemaks.

Kui Rally Estonial ei pidanud Tänak kordagi sõitma piiri peal, siis MM-rallil ta seda luksust endale lubada ei saa: "Soomes on kindlasti keerulisem, sest seal on palju kohalikke väga kiireid sõitjaid. Sellepärast oligi siin väga hea sõita ja kiirusega harjuda – nüüd on äkki Soomes lihtsam."

Kui Tänaku ettevalmistus järgmiseks ralliks kulges pea ideaalselt, siis WRC2 sarja esikohast unistava Karl Kruuda jaoks oli Rally Estonia paras piinapink: reedel vaevasid teda tehnilised probleemid ning laupäeval ei leidnud mees ise head sõidurütmi.

"Saime jälle huvitavaid kogemusi, mida tuleb kõigil rallimaailmas üle elada. Auto oli tehnilistes muredes, aga seekord ma suutsin seda tee peal hoida ja ei hakanud üle pingutama, püüdes midagi, mis ei ole reaalne. Nüüd ma olen selle ära õppinud," vihjas piloot Poola rallile, kus ta üritas auto kiiruse puudumist kompenseerida agressiivse sõiduga, ent lõpetas võistluse mitu tiiru üle katuse käies.

Mehe kasutada olev Peugeot 208 on veel üpris noor ning seda vaevavad titehaigused on mõistetavad. Ometi sõidab Kruuda võidu WRC2 sarja tiitlile. Kas teda juba ei häiri, et sõiduvahend mitte kuidagi õige kiirusega ei liigu. "Ma ausalt proovin olla optimistlik," ütleb rallimees sunnitud muigel. Kruuda rääkis, et Rally Estonia pikkadel sirgetel pööretepiirajas istudes oli tal aega mõelda, et ehk peaks ta tõesti kaaluma paberil veidi aeglasema, ent see-eest kindla ja sissetöötatud S2000 masina peale tagasi minemist.