Nõmme Kalju juubeldab pärast 1:0 võitu Poznani Lechi üle.Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
21. juuli 2014, 10:21

Nädala ennustus | Mis on šanss, et Nõmme Kalju eurosarjas kolmandasse ringi edeneb? (2)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 21. juuli valik:

NÄDALA PLUSS

Eesti on rallimaa, selles ei ole pärast möödunud nädalat kahtlustki. Ott Tänaku võiduga (pildil) lõppenud Rally Estonia oli korralduslikult tipptasemel üritus, mis meelitas nii kiiruskatsetele kui ka Tartu südalinna tuhandeid inimesi ja õnneks ei pidanud mehed, naised ja lapsed pettuma, sest rallipiloodid pakkusid haarava võistluse, kus hõbedase poodiumikoha nimel võideldi ka veel viimasel kilomeetril. Nüüd tuleb tänavused õppetunnid realiseerida ja järgmisel aastal veelgi vingem ralli korraldada!

NÄDALA MIINUS

Tallinna Levadia 0:7 kaotus Tšehhi meistrile Praha Spartale Meistrite liiga teise eelringi avamängus oli valus meeldetuletus, et vaatamata pistelisele edule on Eesti klubijalgpall Euroopa keskmikega võrreldes tilluke ja nõrguke. Ainult korra varem on Eesti klubid saanud Euroopas suurema kolaka – 1994 kaotas Tallinna Norma võõrsil 0:10 NK Mariborile.

NÄDALA ENNUSTUS

25% on Nõmme Kalju šanss pääseda Euroopa liigas kolmandasse eelringi. Kodus Poznani Lechi üle tänu Hidetoshi Wakui (pildil) saadud 1:0 võit tähendab, et neljapäevasest kordusmatšist sobivad Kaljule järgmised tulemused: 1) võit, 2) viik, 3) üheväravaline kaotus, kus ise värav lüüakse, 4) 0:1 kaotus, millele järgneb võiduks penaltiseeria. Lech alistas eile Poola kõrgliiga avavoorus Gliwice Piasti 4:0, mis viitab, et väravate löömine, millega Tallinnas hätta jäädi, on nüüd veidi enam käpas.