EESTI MEHED: (vasakult) Sten Priinits, Nikolai Novosjolov, Peeter Turnau, Marno AllikaFoto: Aivar Naukas
Vehklemine
22. juuli 2014, 07:00

Sten Priinits: võistkonnavõistlusel läheme kütma!

Täna selgitatakse Kaasani MMil epeevehklemise võistkonnavõistluste lõppvõistlusele pääsejad. 16. asetatud Eesti mehed Sten Priinits, Nikolai Novosjolov, Peeter Turnau, Marno Allika lähevad vastamisi tugeva Saksamaaga.

Priinits muigas, et kui 1/16 finaalis sai sakslasest Euroopa meister Jörg Fiedler temalt peksa, läheb koledaks andmiseks nüüdki. "Mina lähen kütma. Ega ma ei uskunud, et talle koti ära panen, aga nüüd on meid palju rohkem," naeris ta.

Edu korral kohtub Eesti meeskond homme esimesena asetatud Šveitsiga, kus vastas taas alistatud mees – kaheksandikfinaalis võidetud Fabian Kauter. "Tabeliga meil ei vedanud, jah, aga õhku ei tohi ka täis minna," toob Priinits mehed maa peale tagasi.

Vehkleja sõnul teeb vaid head meelt, et võistkonnas on kaks tugevat lüli – lisaks talle ka kahekordne maailmameister Novosjolov. "Olen ammu oodanud aega, millal ma jõuaks temaga enam-vähem samale tasemele. Kindlasti olen tema pealt väga palju õppinud, mul on veel aega, olen ju seitse aastat noorem ka. Kui on kaks temasugust tüüpi võistkonnas, võime paugutama hakata!"

Meeskonna eesmärk on jõuda Rio de Janeiro olümpiale. Selleks peab järgmisel hooajal tulema maailma edetabelis viie parema hulka või äärmisel juhul olema kontinendi parim. "On äge olla ühise rusikana väljas. Järgmisel hooajal läheb andmiseks. See on raske, kuid seda on kaua loodetud!"

EMil neljanda koha saanud naiskond (Julia Beljajeva, Kristina Kuusk, Erika Kirpu, Irina Embrich) kohtub 26. asetatud Iisraeliga. Väga raske ei tohiks olla ka järgmise ringi vastane, mis tuleb paarist Rootsi-Mehhiko.