Martin Müürsepp ja Andres Sõber aastal 2010.Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
22. juuli 2014, 20:19

Täiendatud Martin Müürsepa kommentaariga!

Andres Sõber: Martin Müürsepp tuleb Rakvere Tarvasse! (7)

"Tema on huvitatud ja mina olen huvitatud. Põhimõtteliselt on Martiniga käed löödud, ta tuleb Tarvasse," lausus Rakvere korvpallimeeskonna loots Andres Sõber oma kuulsaima õpilase Martin Müürsepa kohta.

Muidugi mitte enam mängima nagu hooajal 2009/10. Müürsepa täpset rolli Sõber veel öelda ei osanud: "Vaatame. Ta hakkab tegelema põhimeeskonnaga ja võib-olla ka noori utsitama. Mahume koos senise abitreeneri Madis Putkoga kõik kolmekesi siia ära."

Ega Sõber ometi Müürseppa kohe peatreeneriks kavatse panna? "Nii kiiresti mitte. Aga võib-olla algab mul tõesti mingite ringide kokkutõmbamine."

Sõbra sõnul näib üsna kindel, et BC Kalev/Cramos Müürsepp ei jätka. Ka Õhtulehe andmetel on Kalev kaalunud ainult ühe abitreeneriga jätkamist, küll kindlalt otsustamata, kas see võiks olla keegi senistest ehk Müürsepp või Rait Käbin või keegi kolmas.

Müürsepp tõrjus küll esiti, et asjast on vara rääkida, kuid lisas, et suure tõenäosusega ta Rakverre läheb. "Puhkasin vahepeal kuu aega USAs ja klubidest pole keegi peale Rakvere minuga rääkinud. Sõbraga vestleme niikuinii pidevalt, korra nädala-kahe jooksul. Võimalik, et lähiajal teeme lepingu ära," ütles Müürsepp.

Mängijate poole pealt rääkides tõdes Sõber, et tal on põhimõttelised kokkulepped vanade tuttavate lätlaste Juris Umbraško ja Kaspars Ciprussiga ning eestlastest seni Tallinna Kalevit esindanud Mario Paiste ja KK Hito ühe liidri Siim Lauriga.

"Tahaksin jätkata ka Silver Leppiku ja Kristo Saagega, aga nendega pole ma isegi veel rääkinud. Võrreldes eelmise hooajaga tulevad tingimused küll hoopis teised. Sponsorite panus jääb samaks, kuid peame vaatama, kuidas see stippide  ja palkade värk nüüd käima hakkab; ja EuroChallenge lõi nähvaka, neid haavu lakume siiani. Sel aastal tuleb ilmselt teistsugune, eestipärasem meeskond. Aga põhieesmärk jääb samaks: pakkuda korvpalli, mis rahva saali tooks," rääkis Sõber.