Irina EmbrichFoto: TIZIANA FABI
Vehklemine
22. juuli 2014, 13:38

Irina Embrich: Muidugi läheme medalit võtma!

Eesti epeenaiskonna liige Irina Embrich tõdes Õhtulehele, et kuigi matšis Iisraeli vastu oli täna rabelemist, siis eesmärk on võtta medal. 

"Täna oli alguses pinge sees ja oli vaja end lahti vehelda. Võtsime end hästi kokku. Naised on tublid, seda näitas ka meie kolm esikümnekohta individuaalturniiril. Homseks oleme küll valmis," rääkis ta.

Kas eesmärgiks on medal? "Medal on alati eesmärk ja me teame, et võistkond on kokku vehelnud ning tulemused on ka individuaalselt head olnud. Tahame medalit! Kas saame või mitte, see on teine asi. 50% võistkondadest võivad medalile tulla, šansid on olemas, kuid võistlused on näidanud, et epee pole nii stabiilne," arvas ta.

Edasised võistlused peetakse alles homme. Emrbichi sõnul on ootamine saanud juba üpris häirivaks. "Individuaalvõistlustel harjusin sellega ära, kuid võistkonna graafiku laialivenitamine on häiriv. Ootamise aeg on nii pikk. Muidu tuleksime täna saali, teeksime trenni, kuid ei - ootad seda matši, vehkled ära ja siis puhkad. Homme peab ka vara saali tulema, siis hakkab ju võistlus."

 Kaheksandikfinaalis kohtub Eesti naiskond homme Rootsiga ning seejärel edu korral veerandfinaalis teise asetusega Hiinaga. Aasia parimate peale veel ei mõelda.

"Pole vaja edasi vaadata, kes meile vastaseks tuleb. Tihti me seda paraku siiski teeme - mõtleme, et on lihtne ja siis kaotadki esimese matši! Peame end vaos hoidma. Rootsiga tegime trenni, vehklesime omavahel. Teame nende plusse-miinuseid. Kõik tahavad võita, on vaja maksimaalselt teha."

Individuaalvõistlusel 7. koha saanud Embrich oli oma esitusega rahul, kuid tõdes, et ei suutnud end hiljem maailmameistriks kroonitud Rossella Fiamingo vastu taltsutada. "Tegin paar väga tõsist viga. Jõudsin talle järgi, kuid siis oli vaja taas ära joosta.  Võib-olla ma polnud nii keskendunud, lõdvestasin ja hopp! Ta tuli jälle tagasi. Ta aimas mind ära, oli väga heas vormis."