MM-tiitli pärast heitlevad Mercedese piloodid Nico Rosberg (vasakul) ja Lewis HamiltonFoto: THOMAS KIENZLE
Vormel 1
22. juuli 2014, 14:22

Mercedes lööb viimase etapi topeltpunktide pärast lamenti (3)

Vormel 1 MM-sarja punktiarvestuses tehakse tänavu tõelist revolutsiooni, kui hooaja viimasel etapil jagatakse esikümnele tavapäraste punktide asemel topeltpunktid. Kui hooaja eel jäid kõik meeskonnad sellega nõusse, siis nüüd on sarja valitsevast tiimist ehk Mercedesest kosta kõva nurinat.

Kuigi ülimalt suure tõenäosusega jagavad tänavuse MM-tiitli ära just Mercedese piloodid Nico Rosberg ja Lewis Hamilton, pole tiimi kommertsdirektori Toto Wolffi sõnul õiglane, et Abu Dhabis jagatakse võitjale 50 punkti tavapärase 25 asemel, teise koha mehele 36 silma 18 asemel jne.

"Minu arvates ei ole see õiglane ja me poleks pidanud seda tegema," rääkis Wolff. "Sarja kommertsõiguste omaja jaoks on see mõistagi atraktiivne: nemad ütlevad, et nii hoiame me põnevust kuni viimase etapini ja see on loomulikult õige - oleks väga üllatav, kui tiitli saatust ei otsustaks need topeltpunktid."

"Isegi kui sa oled liidrist 30 punkti maas, võid sa Abu Dhabis asjad pea peale pöörata, kui liider peaks katkestama. Ma arvangi, et otsustavaks saavad just katkestamised."

"Kuid samal ajal on see sõitjate jaoks väga raske, ma kardan, et see piloot, kes kaotab topeltpunktide tõttu tiitli, vajab seejärel psühholoogilist abi."

Kui MM-sarja lõpuni jääb üheksa etappi, on Rosbergi edu Hamiltoni ees 14 punkti. Daniel Ricciardo (Red Bull) kolmandana kaotab Rosbergile juba 84 punktiga.