Marko Asmer viis aastat tagasi Kalevi SuursõidulFoto: MATI HIIS
Auto-Moto uudised
22. juuli 2014, 16:06

Marko Asmer naaseb rahvusvahelisele võistluskarussellile (4)

Seitse aastat tagasi Briti vormel-3 sarja meistriks kroonitud ning testsõitjana ka vormel 1 õhku nuusutada saanud Marko Asmer on naasmas rahvusvahelisele võistluskarussellile, kui osaleb nädalavahetusel mainekal Spa 24 tunni sõidul. Samas teeb kaasa ka meie teine võidusõiduäss Kevin Korjus.

Päris "kuivalt" Asmer siiski MRS Molitori meeskonna McLarenisse ei istu, nimelt on ta tänavusel hooajal koos sakslase Florian Spengleriga osalenud Saksamaa ADAC GT Mastersi sarjas, kus parimal juhul on finišeerutud 15ndana. Lisaks Asmerile ja Spenglerile kuuluvad Spas meeskonda ka venelane Aleksei Vassiljev ja leedukas Kazimieras Vasiliauskas.

"GT Mastersi sarjas oleme vaevelnud masina tasakaalustusprobleemidega, kuid Spas peaks tulema päris lõbus sõit," kommenteeris Asmer autosport.com-ile.

"Kazim [Kazimieras Vasiliauskas - toim] ja Aleksei ei ole McLareniga sõitnud - Kazim ei ole viimasel ajal tegelikult peaaegu üldse millegagi sõitnud - nii et meie eesmärgiks on lihtsalt finišisse jõuda."

"Kuid juhtuda võib muidugi kõike ning ma loodan, et vähemalt ma ise teen oma töö korralikult ära."

Kui Asmer koos kaaslastega osaleb Pro-Am Cupi klassis, kus võtavad mõõtu 32 tiimi, siis ART GP meeskonda kuuluv Korjus sõidab koos prantslase Kevin Estre'i ja hispaanlase Andy Soucekiga kõrgeimas ehk Pro Cupi klassis. Seal läheb rajale 18 võistkonda.