Nikolai Novosjolovi torked hoidsid Eesti meeskonna edasipääsuvõimalust elus viimaste sekunditeniFoto: Merili Luuk
Vehklemine
22. juuli 2014, 16:44

VIDEO: Eesti epeemeeskond pudenes võitluslikult konkurentsist

Kaasanis peetavatel vehklemise maailmameistrivõistlustel pidi Eesti epeemeeskond tunnistama 32 parema hulgas Saksamaa 44:41 paremust.

Kohtumist alustanud Sten Priinits, Nikolai Novosjolov ja Marno Allika hoidsid Eestit pidevalt ühetorkelises eduseisus, kui teises vahetuses läks Saksamaa Christop Kneipi torgetest Allika vastu juhtima.

Enne kuuendat matši otsustas peatreener Igor Tšikinjov Allika asemele tuua Peeter Turnau, kes võitis Kneipi vastu mitu torget tagasi. Enne viimast kahte vahetust oli Eesti taga 26:28.

Sten Priinits, kelle vastu tuli Jörg Fiedler, sama mees, keda ta oli võitnud kaheksandikfinaalis, täna sakslase vastu ei saanud ning enne viimast matši oli Eesti tagaajaja rollis, 26:30. 

Siis tuli Nikolai Novosjolovi kord. Lastes Cristoph Kneipi poolteist minutit enne lõppu minna ette 30:36, tegi ta midagi imelist ning 16 sekundit enne kohtumise lõppu oli seis tasa, 40:40.

Kahjuks ei õnnestunud Novosjolovil edu Maarjamaale tuua ning kohtumine lõppes viimastel sekunditel sakslaste torgetega, 44:41. 

Saksamaa kohtub 16 parema hulgas edetabeli esimese Šveitsiga.