Shelly ja Donald SterlingFoto: AP/Scanpix
Korvpall
23. juuli 2014, 11:13

Clippersi rassistlik omanik kaebas kohtusse nii NBA kui oma naise (2)

Donald Sterling, ilmselt korvpalliiga NBA vihatuim mees, otsustas, et ta ei müü Los Angeles Clippersi meeskonda. Selle asemel kaebas rassismiskandaali sattunud klubiomanik hoopis liiga, selle juhi Adam Silveri ja oma naise Shelly Sterlingu kohtusse, kirjutab ESPN.

Aprillis sattus Donald Sterling avalikkuse tähelepanu alla, kui ta armuke lekitas ajakirjandusse heliklipi, kus mees neidu sõimas, et too oli Instagrami riputanud pildi koos mustanahalise eksmängija Magic Johnsoniga.

Järgnenud pahameeletormi tulemusena sai Sterling sai eluaegse saalikeelu ja mees plaanis meeskonna kahe miljardi dollari eest Microsofti eksjuhile Steve Ballmerile maha müüa. Kõik oli sisuliselt kokku lepitud, kui järsku otsustas Sterling tehingust loobuda.

Nüüd on Clippersi omanik astunud veel järgmisegi sammu kaevates kohtusse nii NBA, selle juhi Adam Silveri kui ka oma naise Shelly Sterlingu. Vanahärra väidab, et eelnimetatud on süüdi pettuses ja äriõiguse rikkumises, kui proovisid meeskonda maha müüa.

Nimelt on mees kahe neuroloogi poolt tunnistanud vaimselt ebakompetentseks oma äriasju ajama ning seega võis meeskonna müügiga tegeleda tema seaduslik naine Shelly. Sterling pani aga advokaatide abiga müügile veto väites, et vaid tema on meeskonna omanik ja ta abikaasal pole mingit õigust tehingut juhtida.