Louis van Gaal ja Ryan GiggsFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
23. juuli 2014, 12:20

Van Gaal asus juba Unitedi elukorraldust kritiseerima (1)

Louis van Gaal on saanud Manchester Unitedi peatreener olla vaevalt nädala, kuid juba on ta aru saanud, et kõik talle klubi juures ei meeldi. Esimesena jäi hollandlasele ette meeskonna reisigraafik, kirjutab BBC.

Nimelt on Inglismaa suurklubi praegu hooajaeelses ettevalmistuslaagris USAs, kus täna õhtul kohtutakse Californias LA Galaxy meeskonnaga. Järgneva kümne päeva jooksul ootavad punaseid kuradeid veel ees matšid AS Romaga (Denveris), Milano Interiga (Washingtonis) ja Madridi Realiga (Detroidis) ehk sisuliselt reisitakse pooleteise nädalaga üle terve kontinendi.

"Me peame läbima suuri vahemaid, palju lendama ja siis on veel küsimus reisiväsimuses – see ei ole tugevaks ettevalmistuseks just hea," kritiseeris äsja Unitedi tüüri juurde asunud van Gaal meeskonna reisigraafikut, kus vutimehed läbivad enam kui 20 000 kilomeetrit.

Van Gaal süüdistas hullumeelses graafikus meeskonna kommertskohustusi, mis kaasnevad maailma ühe tuntuma klubi tiitliga. "Tuur oli juba planeeritud, nii et ma pean kohanema. Ja Manchester Unitedki peab tegema kõik, et kohaneda minu ettevalmistusreeglitega," rõhutas peatreener.

Mehe sõnad lähevad vastuollu klubi aseesimehe Ed Woodwardi väidetega, kes vaid päev enne van Gaali sõnavõttu rõhutas, et suured vahemaad ei sega kuidagi meeskonna ettevalmistust eelseisvaks liigahooajaks.