Amy WinehouseFoto: ANDREW WINNING/Scanpix
Saund
23. juuli 2014, 13:56

Amy Winehouse'i surmast möödub kolm aastat (4)

Briti jazzi- ja soulilaulja Amy Winehouse'i surmast möödub täna kolm aastat. Amy leiti oma Londoni kodust surnuna 23. juuli hommikul ning surma põhjuseks saadi lahangu tulemusena alkoholimürgitus.

Aastaid alkoholi ja narkootikumidega maadelnud lauljatari keha vandus surmale alla pärast järjekordset võõrutusravi.

Winehouse, kes suri 27-aastasena, pääses sellega "eksklusiivsesse" 27 Clubi, kuhu kuuluvad müstilisel kombel andekad muusikud, kelle elutee jäi kõigil sama pikaks. 

Kahetsusväärse 27 Clubi nimistust leiab hulga muusikuid, kelle pärand on kahjuks liigagi piiritletud ning kelle elutöö jäi melomaanidele väheks. Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison ja Kurt Cobain on vaid vähesed, kes saladuslikku klubisse kuuluvad.

Mis muusikuid elavate kirjast just ses vanuses ära kutsub, jääb mõistatuslikuks. 

Amy plaat "Back to Black" oli 2000. aastate Suurbritannia plaadimüügi edetabelis kolmandal kohal. Winehouse'i mõjuga põhjendatakse naismuusikute ja souli populaarsuse tõusu Briti muusikas kümnendi lõpul. Tema eripärane stiil inspireeris ka moeloojaid, näiteks Karl Lagerfeldi.

Staare, keda Amy surm lähedalt puudutas, oli palju. Briti hõbekõri Adele pühendas omal ajal Royal Albert Hallis kontserti andes Amyle loo "To Make You Feel My Love". 

Vaata maagilist esitust!