Kaido KaabermaFoto: MARIANNE LOORENTS
Vehklemine
23. juuli 2014, 19:47

Epeenaiskonna peatreener: Venelased meile võimalusi ei andnud

Vehklemise MMil Kaasanis hõbeda võitnud epeenaiskonna peatreener Kaido Kaaberma sõnas, et kuigi matš Venemaaga jääb veidi kripeldama, ollakse hõbedaga enam kui rahul.

"Venelased tegid kohe algul edu sisse ja seal meile enam võimalusi ei andnud. Kripeldama oleks jäänud ehk siis kui oleks lõpuga ära jäänud. Muidugi, kui finaali saada, oleks võinud võita, aga oleme hõbedaga rahul," kinnitas ta. "Kokkuvõttes ei saa nuriseda - saime kaks medalit - sama palju kui eelmisel MMil, ainult teist värvi. Samas eelmisel korral sai kaks inimest medalit, nüüd neli!" muigas ta. 

Ärevad hetked pidi Eesti üle elama veerandfinaalis, kui Hiina viis matši lisaajale. Otsustava torke tegi Irina Embrich.  "Ira oli väga tubli. Lisaaja torkeid oli siin matšides palju. Võidab see, kes on rohkem valmis ja julgem. Närvipinge oli küll sees, ta oli ees ja mõned sekundid jäänud. Samas on tüdrukud selliste asjadega harjunud, võetakse sammhaaval."

Kohtumist Itaalia vastu juhtis Eesti enne viimast minimatši kolme torkega. Sealgi oli edu napp, kinnitab Kaaberma. "Ta läks maailmameistri vastu. See oli hea, et Irina sai ilusti edu sisse ja kõik hakkas sujuma. Oleks paar korda vastane torkeid teinud, oleks võrdne olnud ja matš jälle nagu Hiinaga!"

Kohtumisest Hiinaga jäi eemale Julia Beljajeva, Kaaberma otsustas seal Kristina Kuuse kasuks, kes tegi väga võimsaid torkeid. "Kristina tegi väga hea matši. Eks need vahetused ole tunde küsimus, kellel on parem konditsioon. Seekord läks nii, et vahetused ja paigutused läksid enam-vähem täkke."