Vincenzo Nibali (kollases särgis) ja Tanel Kangert (keskel).Foto: LANCELOT FREDERIC/SIPA
Jalgrattasport
24. juuli 2014, 22:01

KIITUS KANGERTILE: Vincenzo Nibali pühendas võidu vapratele tiimikaaslastele

Jalgrattur Tanel Kangerti tiimikaaslane Vincenzo Nibali sai tänasel Tour de France'i 18. etapil juba sellel tuuril neljanda etapivõidu ja kindlustas sisuliselt terve võidusõidu esikoha. Itaallane juhib teisel kohal asuva prantslase Thibaut Pinot ees rohkem kui seitsme minutiga.

„Tahtsin selle etapi võita oma tiimi jaoks, kes töötas minu heaks nii kõvasti. Üldarvestuse peale ma eriti palju ei mõelnudki, lihtsalt Püreneedes võit võtta oli minu jaoks oluline," sõnas Nibali pärast finišit.

Vahetult enne lõpujoone ületamist osutas Nibali südame asukohale. „Tegin seda, sest võistlesin tõesti südamega. Olen näinud, kuidas mu tiimikaaslased töötavad ja on minu selga taga nii ühtsed. Pidin nende vaeva võiduga austama," märkis ta.

Hoolimata suurest edust ei nõustunud Nibali, et teda võib juba Touri võitjaks kroonida. „Tuur on seni suurepäraselt kulgenud, aga see pole veel läbi. Võitmine on tore ja minu omad on erilised, aga tõelised emotsioonid saavad kohale jõuda alles viimase etapi lõpus Champs-Elysees'l."

Pärast taanlase Jakob Fuglsangi 13. etapi kukkumist Nibali viimaseks abimeheks tõusnud Kangert lõpetas oma selle tuuri parima ehk 14. kohaga. Kokkuvõttes tõusis ta 21. positsioonile.