Foto: MATI HIIS
Korvpall
25. juuli 2014, 07:30

Korvpalli EMi korraldamishuvilisi terve trobikond

Üle Euroopa leidub piisavalt riike, kes on valmis EMi korraldamise enda peale võtma. Üleeile andis Horvaatia valitsus sealsele korvpalliliidule 5,5 miljoni euro suuruse garantii – kokku arvestatakse sealmail 9 miljoni euro suuruse väljaminekuga.

Valdavalt on räägitud siiski finaalturniiri 6-miljonilisest maksumusest ning igaühe koormus väheneb märgatavalt, kui see summa nelja peale jagada. Ametlikult või mitteametlikult on huvi avaldanud üle kümne riigi. Prantslased näiteks on kogu aeg kurtnud, et neil pole järgmise aasta sügisel finaalmängudeks nõutavat 15 000-list halli võtta, sest Pariisi Bercy kompleks on sel ajal suletud, kuid nüüd pakuvad selleks Lille’i areeni, kuhu on vastavalt vajadusele võimalik mahutada 19 000 kuni 30 000 pealtvaatajat…

Üheks soosikuks on peetud Hispaaniat, kes viib tänavu läbi MMi ja kus infrastruktuur paigas. Ent kui FIBA Euroopa on ka alagrupimängudeks nõutava lae viinud tõepoolest 10 000 istekohani, tähendab see sisuliselt nelja erinevat korraldajat. Näiteks ei saaks Hispaania korraldada ühtegi mängu kuulsas Barcelona Palau Blaugranas, kuhu mahub "kõigest" seitse ja pool tuhat pealtvaatajat.