Jõelähtmel selgub Euroopa parim naisgolfimängija. Foto: Urmas Kamdron
Spordivaria
25. juuli 2014, 17:34

Homme selgub Jõelähtmel naiste golfi Euroopa meister

Laupäeval selgitatakse Jõelähtme golfikeskuses välja Euroopa parim naisgolfar, finaalipäeval asuvad seda tiitlit jahtima 60 senise võistluse parimat naismängijat. 

Kõigile huvilistele on sissepääs esmakordselt Eestis toimuvatele Golfi Euroopa meistrivõistlustele tasuta.

Estonian Golf & Country Clubi (EGCC) juhataja Hanno Krossi hinnangul on oodata ülipõnevat ja pingelist finaalheitlust Euroopa parimate naisgolfarite vahel.

"Oleme esimese kolme päeva jooksul näinud huvitavat ja kaasahaaravat maailmatasemel golfi. Juba esimesel päeval löödi naiste arvestuses üle kehtiv Jõelähtme rajarekord, mis on nüüd 67 lööki," rääkis Kross. 

Krossi sõnul pääsevad finaalpäevale need naisgolfarid, kes läbivad tänase cut´i ehk pääsevad 60 parima hulka.

"Pealtvaatajate jaoks algab kõige magusam hetk liidrite rajale minekuga kella 12 ajal keskpäeval, kui Euroopa meistritiitli eest asuvad heitlema näiteks kahe järjestikuse päeva liider nautinud hispaanlanna Noemi Jimenez, võimsate kauglöökide pärast kardetud prantslanna Celine Boutier ning kindla käega taanlanna Nanna Koerstz Madsen," avas EGCC juhataja finaalipäeva tagamaid. „Laupäeva õhtul kella viie-kuue ajal on Euroopa meister kõigile teada."

Kross lisas, et ilm on võistlusi igati soosinud ning ka finaalpäevaks oodatakse ideaaltingimusi: vihmavaba maheda briisiga päikselist päeva, mil õhusoojus võib küündida 30 pügalani ning isegi enam. 

"Kõigile huvilistele on see ainukordne võimalus elada tasuta kaasa absoluutsel tipptasemel golfile, kuulda golfiekspertide selgitusi ühe või teise taktikalise võtte kohta, ning olla päeva lõpus tunnistajaks Euroopa uue golfikuninganna selgumisele," rääkis ta.