Eesti koondislased eile treeningul. Foto: Mati Hiis
Korvpall
26. juuli 2014, 08:00

Kas Indrek Kajupank skoorib ka Taani vastu?

Eesti korvpallikoondise teine ešelon peab täna ja homme Viljandis ja Tartus kaks kontrollmängu Taaniga ning viimase kümne päeva jooksul on trenni tehtud hea emotsiooniga – saadi ju eelmisel nädalal Valgas jagu lätlastest.

Peatreener Tiit Sokk rõhutab jätkuvalt, et B-tiimi mängitamise eesmärk on leida mehi, kes tulevad, võtavad ja teevad ning näitavad, et väärivad kohta tuleval aastal finaalturniirile sõitvas koosseisus. Võidumängus Lätiga paugutas Indrek Kajupank 24 punkti ja hea mulje jättis ka Rait-Riivo Laane. Kelle kord tuleb nüüd?

Kas uuesti Kajupanga? "Eks üritan samamoodi jätkata, aga usun, et teistelgi meestel on suur soov esile kerkida," ütles Kajupank. "Samas ma ei usu, et unustame meeskondliku mängu vajaduse. Mängudes Lätiga seda ei juhtunud, trennides küll viskame vahel peale rohkem kui peaks."

Kajupank tunnetab, et konkurents ja võitlus koha pärast lähevad iga nädalaga karmimaks. "Andmine läheb üha kõvemaks, hingamisruumi pole," lausus mees, kes klubikorvpalli jätkab suure tõenäosusega Kalev/Cramos.

Ka eelseisvates mängudes lähevad platsile mehed, kel mullu EM-finaalturniiri pileti toomises suurt rolli polnud. Võrreldes Läti-mängudega on koosseisus üks vahetus, Jaan Puidetit asendab Martin Paasoja.

Taani jäi mitmes tsüklis EM-mängudest eemale, kuid nüüd lööb jälle kaasa ning jäi eelmisel aastal alagrupis Šveitsi ja Austria järel kolmandaks.