Itaalia jalgpalliliidu asepresident Carlo TavecchioFoto: SPORTCAFE24.COM
Jalgpall
27. juuli 2014, 11:25

JÄLLE BANAANID! Itaalia jalgpalli tabas rassismiskandaal (5)

Itaalia jalgpallimaastikku tabas taas rassismiskandaal, kui saapamaa jalgpalliliidu uus eeldatav president Carlo Tavecchio sõnas intervjuus Itaalia meediale, et Itaaliasse tuuakse mängijaid sisse ebaprofessionaalselt, vahendas Reuters. 

Võõrmängijate sissetung on olnud Itaalias pärast ebaõnnestunud MMi kuum teema ning 71-aastase asepresidendi arvates võiks Itaalia võtta üle Inglismaa ranged reeglid.

"Inglismaal tuvastatakse mängijate tase, ja kui nad on professionaalsed, siis nad tohivad mängida. Selle asemel saame meie vastu "Opti Poba", kes söövad eelnevalt banaane ja üht-äkki on Lazio esimängijad. Inglismaal pead sa näitama, mis on su CV-l ja mis on sinu oskused."

Hiljem on Tavecchio oma sõnu eitanud. "Ma ei mäleta, et ütlesin sõna "banaan", kuid viitasin CV-le ja professionaalsusele, mida Inglismaa jalgpalliliit Aafrikast või teistest riikidest pärit jalgpalluritelt otsib," selgitas ta. "Kui keegi arvab, et mu sõnad olid solvavad, vabandan siiralt."

Itaalia jalgpalliliidu president Giancarlo Abete astus pärast hävitavat lüüasaamist MM-il tagasi, uus juht valitakse 11. augustil. Sõelal on kaks asepresidenti - Tavecchio ning endine Itaalia koondise keskkaitsja Demetrio Albertini.