Eesti-Taani sõpruskohtumine ViljandisFoto: MARI LUUD
Korvpall
27. juuli 2014, 17:44

Eesti korvpallikoondis võttis kolmanda võidu järjest

Eesti korvpalli B-koondis alistas teist korda järjest Taani, seekord Tartus 94:67. Koos 15. juulil peetud Läti-mänguga on saadud kolm võitu järjest.

Eesti resultatiivsemad olid Tanel Kurbas 18, Rain Raadik 13, Martin Paasoja 12 (vabavisked 11/10) ja Janari Jõesaar 10 punktiga (lisaks 9 lauapalli). Taani kasuks viskas Esben Reinholt 18 silma. Teisipäeval peab Eesti võõrsil mitteametliku treeningmängu Venemaaga.

Neljas veerandaeg:

Vastased hoiti veerandaja kuue esimese minuti jooksul kahe punkti peal ja nõnda käristati vahe selgelt rohkem kui 20 punktile.

Kolmas veerandaeg (73:58):

Taanlased tulid pärast vaheaega vihasemalt peale, vähendasid tasapisi vahet ning jõudsid kaks minutit enne veerandaja lõppu 11 punkti kaugusele (66:55). Enamat ei lubatud ning Kitsingu, Paasoja ja Laane korvid tõid soliidsema vahe tagasi. Tanel Kurbase arvel on 16 punkti.

Teine veerandaeg (52:34):

Mäng on täiesti Eesti kätes. Rünnak on täitsa paika saadud, kui veerandajaga visatakse 29 punkti. Halb uudis on aga see, et Indrek Kajupank vigastas põlve ja lahkus väljakult kahe kaaslase vahel ühel jalal hüpates. Tanel Kurbase arvel on praeguseks 11 ja Rain Raadikul 9 punkti.

Esimene veerandaeg (23:17):

Erinevalt eilsest, kus spurditi teise poolaja alguses, saadi täna end kohe käima ja kahe minutiga mindi ette 7:0. Seejärel mäng tasakaalustus, ehkki vahepeal tehti Janari Jõesaare vaheltlõike ja korvi järel sisse kümnepunktiline edu 21:11. Kaks kolmest tabanud Tanel Kurbas on visanud 6 punkti, ülejäänud skooritegijad 1-3.

Enne mängu:

Täna minnakse taaskord vastamisi Taaniga, kuid asukoht on teine - Tartu Ülikooli spordihoone. Kas kell 16 algavas kohtumises võitude jada jätkub?