Jaanus Levkoi. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
28. juuli 2014, 08:00

A-divisjoni pääsenud kossuneidude treener Levkoi: tüdrukud väärivad tunnustust! (2)

Eesti U18 vanuseklassi korvpallineiud alistasid EMi B-divisjoni turniiril Rumeenias Oradeas poolfinaalis Iisraeli 63:58 ja teenisid sellega tulevaks aastaks pileti A-divisjoni. Vanuse poolest saab seal mängida tervelt seitse praeguse võistkonna liiget!

Peatreener Jaanus Levkoi tunnistas pärast EMi B-divisjoni finaali jõudmist, et ei U18 vanuseklassi koondise juhendajad ega mängijad uskunud enne võistluse algust, et lõpp nõnda ilusaks kujuneb. "Aga oleme asja võtnud mäng-mängult ja igal juhul on tegemist väga hea saavutusega! Tüdrukud väärivad tunnustust," hüüatas Levkoi.

Finaal hirmkõva, mullu U17 MMil 7. koha saanud Ungariga kaotati 52:58. See näitas ka, mis võib A-divisjonis ees oodata.

Levkoi rõõmustas, et mõndagi vastast võideti üldse esimest korda. "Näiteks esimest vastast Iirimaad polnud see vanuseklass seni veel võitnud. Samuti Soomet, kellega peetud mängu pean ka turniiri parimaks. Talvel kaotasime Balti mere mängudel neile 30ga, paari kuu eest Rootsis Nordic Cupil 12ga. Nüüd, küll lisaajal, aga võitsime," rõhutas juhendaja. Ka Läti on olnud raske vastane, kuid neist oldi Balti matšil juba korra jagu saadud.

Eesti liider Kadri-Ann Lass oli enne finaalmängu omade edukaim nii punktide (12,0), lauapallide (13,7), korvisöötude (2,5), vaheltlõigete (3,5) kui ka kulpide (3,3) arvestuses!

"Meil on omad liidrid, samuti keskmikud, keda saab põhirotatsioonis kasutada," märkis Levkoi. "U18 on vanus, kes peavad homme mängima juba naiste klubides ja liigades ning mitte halvasti. Lass, Marie Roosalu ja Kadri Uiga hoidsid selle tiimi selgroogu. Poolfinaalis esitas väga hea partii Tatjana Razguljajeva (18 punkti, sh kolmesed 5st 4 – toim), kaks aastat noorem Mariann Adelbert oli väga hea mängus Saksamaaga."