Jose Mourinho. Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
28. juuli 2014, 09:00

Mourinho õrritas van Gaali, hollandlane ei võtnud vedu (3)

Inglismaa jalgpallihooaja alguseni on jäänud veel kolm nädalat, ent võitlus juba käib. Vaimuduellide avapaugu andis Jose Mourinho, kes kritiseeris Manchester Unitedi värskeimat täiendust.

Londoni Chelsea peatreener Mourinho oli tänavuse hooaja eel huvitatud Southamptoni vasakääre Luke Shaw soetamisest. Portugallase sõnul vajus tal aga suu lahti, kui kuulis, et noormees soovib üle 120 000eurost nädalapalka. "Kui me maksnuks 19aastasele poisile nii palju, kui me oleksime palganud Luke Shaw, oleksime surnud!" lajatas treener selgitades, miks ta tõi oma meeskonda hoopis Madridi Atletico mehe Filipe Luisi.

Mourinho sõnas, et Inglise koondislane Shaw on küll fantastiline mängija, ent noorele mehele sellise palganumbri määramine lööks iga meeskonna sisekliima sassi: "Järgmisel päeval oleksid mängijad minu uksele koputanud: "Kuidas on võimalik, et ma mängin klubi eest 200 mängu, võidan seda ja toda ja siis tuleb mingi 19aastane ja saab minust rohkem palka?""

Nõnda maandus Shaw 34 miljoni euro eest hoopis Manchester Unitedi ridades ning erinevalt Mourinhost ei ole Põhja-Inglismaa klubi värske peatreener Louis van Gaal sama aldis ajakirjanikele pärleid pritsima.

"Ma arvan, et ei pea selliseid asju meediaga arutama. Ma teen seda Josega kahekesi," tõdes hollandlane, et kolleegi sõnad läksid talle korda.

Ilmselt peab meeste omavaheline vestlus veidi ootama, sest van Gaal tuuritab Unitediga hetkel Ühendriikides, samas kui Chelsea hooajaeelsete sõpruskohtumiste graafik hoiab neid Euroopa pinnal. Inglise liiga stardib 16. augustil ning United ja Chelsea kohtuvad esimest korda oktoobris, täpselt kaks nädalat pärast Eesti ja Inglismaa vahelist EM-valikmängu, mis Shaw kõigi eelduste kohaselt Lillekülla toob.