Ben Adriaenssen ja Ben van den Bogaart.Foto: Eddy Koedijk
Auto-Moto uudised
28. juuli 2014, 10:29

Maailma krossiparemik võistleb Kiviõli külgkorvide MM-etapil (1)

Eeloleval nädalavahetusel, 2.-3. augustil sõidetakse Kiviõli tuhamäe motokompleksis külgvankrite MM- ja quadracerite EM-etapid, kus on osalemas mõlema ala parimad sõitjad peaaegu 20-st riigist. Kohal on nii eelmise aasta meistrid kui ta tänavused meistrivõistluste liidrid ja nende osalusel näeb Kiviõlis taas maailmatasemel motokrossi.

Tänavu juba seitsmendat korda toimuva Kiviõli Motofestivali puhul on tegemist kõrgetasemelisima motokrossiüritusega Eestis, mille raames peetakse maha külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõistluste ja quadracerite Euroopa meistrivõistluste etapp, mäkketõusu Eesti meistrivõistluste etapp ning laupäeva õhtupimeduses sõidetakse spetsiaalselt valgustatud rajalõigul efektne soolotsiklite öökross.

Külgkorvide MM-etapi osavõtjate nimekirjas on külgkorvisõitjate maailmaparemik eesotsas eelmise aasta maailmameistrite ja tänavuste MM-liidrite belglase Ben Adriaensseni ja hollandlase Ben van den Bogaart'i, MM-hõbeda ja toona Kiviõlis võidutsenud hollandlase Etienne Baxi ja lätlase Kaspars Stupelise ning kümnekordse maailmameistri hollandlase Daniel Willemseni koos kaasmaalase Robbie Bax'iga. Lisaks nendele on ennast üles andnud kõik eelmise aasta maailmameistrivõistluste TOP10 meeskonnad ja Eesti parimad meeskonnad.

Neljarattaliste quadide Euroopa meistrivõistluste raames lähevad Euroopa parimatega rindma pistma kõik kohalikud tipud eesotsas eelmisel aastal EM-il neljandaks tulnud ja tänavu legendaarse Le Touquet' rannakrossi koos Martin Toovisega võitnud Priit Järvloo ning tänavu Eesti meistrivõistlustel liidrikohta jagavate Kaspar Kanguri ja Siim Vaidega.

Laupäeval toimub krossiraja kõrval asuval pikal ja järsul mäeküljel ka mootorrataste mäkketõusu Eesti meistrivõistluste etapp, kus pakuvad publikule meisterlikku tsiklivalitsemist selle ala Eesti parimad, peale mida saavad kõik kuulata Trafficu kontserti ja sealt edasi liikuda peotelgi taha, kus sõidetakse valgustatud rajal soolotsiklite öised finaalsõidud ja toimub suur ilutulestik. Adrenaliinirohke päev lõpeb jälle peotelgis mäkketõusu võistluse ja soolode öösõidu autasustamise ning Genka kontserdiga.

Pühapäeval algab kell 11.00 autogrammisessiooni ja võistluste piduliku avamisega ning esimene võistlusstart antakse 12.30, kui algab quadide EM-etapi esimene finaalsõit.