Fabio CapelloFoto: DAMIR SAGOLJ
Jalgpall
28. juuli 2014, 21:54

Fabio Capello Venemaa ebaedust MMil: süüdi on mängijad (1)

Jalgpalli MMil kõigest alagrupimängudega piirdunud Venemaa jalgpallikoondise peatreener Fabio Capello andis täna aru Venemaa jalgpalliliidu tehnilisele komiteele ja kohaliku kõrgliiga klubide treeneritele. Itaallase seisukoht oli jäik: ebaedus on süüdi kõik teised peale tema.

Kinniste uste taga toimunud koosoleku vastu valitses Venemaal mõistagi suur huvi, kuid ajakirjanikud ei saanud Capellolt silpigi: mees oli jalgpalliliidu hoonesse saabunud juba hommikul vara, pärast kolm tundi kestnud "aruannet" hiilis ta aga tagaukse kaudu minema. Nii said ajakirjanikud Capello seisukohtadest teada teiste koha peal viibinud treenerite käest.

"Capello jäi kõigiti rahule ettevalmistustega, kuid turniiril tekkisid probleemid, mida polnud võimalik ette näha, nagu näiteks väravavahi eksimus avamängus Lõuna-Koreaga ja ründajate suutmatus võimalusi ära realiseerida," tutvustas Capello sõnumit Permi Amkari peatreener Slavoljub Muslin.

"Et põrumise põhjus võis olla treeneri eksimustes, seda Capello suust ei kostunud," kinnitas omalt poolt Venemaa jalgpalliliidu aupresident Vjatšeslav Koloskov. "Vastupidi, tema arvates mingeid vigu ei olnud ning ta ütles, et kui alustaks praegu ettevalmistusi turniiriks, teeks ta kõike sama moodi. Ja ka mängijad oleksid samad."

Kohtumisel viibinud Moskva Spartaki endine peatreener, Narvast pärit Valeri Karpin põrutas aga koosoleku järel otse:

"Kohtumine oleks olnud kasulik, kui seal oleks olnud midagigi konstruktiivset. Näiteks: kuidas me peaksime mängijaid kasvatama või mida peaksime tegema, et koondis oleks tugevam. Kuid selle kohta ei kostunud mitte midagi konkreetset. Selline on meie nõukogude ajast pärit reaalsus: tuleme lihtsalt kokku ja räägime eimidagi - ma ei kuulnud mitte ühtegi võimalikku lahendust olukorra parandamiseks!"