Ott Tänak Poola rallilFoto: Andre Lavadinho/@tWorld
Auto-Moto uudised
29. juuli 2014, 11:33

Ott Tänak: "Soome ralli võib tulla päris lahe.“ (4)

Ott Tänak ja Raigo Mõlder testisid nädalavahetusel neljapäeval algavaks Soome ralliks oma Ford Fiesta R5 masinat ning eile ja täna tutvuvad mehed kiiruskatsetega.

"Soome on võrreldes auto24 Rally Estoniaga üsna erinev ralli," võrdles Tänak ülemöödunud nädalal võidetud kodust EM-etappi ning Soome MM-rallit. "Pool aega veedad siin õhus ja kogu aeg toimub midagi. Sarnane joon Eestiga on kiirus. Test oli meil väga töine ja vaatamata tehnilistele probleemidele saime auto enda hinnangul selliseks nagu vaja ja saame kindlalt rallile vastu minna."

Tänaku eelmine start Soome MM-rallil oli 2012. aastal, kui koos Kuldar Sikuga tuldi WRC autol üldarvestuses kuuendaks. Toonased kogemused aitavad, ent üks ühele tänavusele rallile üle ei kandu: "Palju on uusi katseid ja peale esimest rajaga tutvumise päeva saan öelda, et need on väga laheda iseloomuga. Usun, et kui saame kõik klappima, võib siit tulla päris lahe võidusõit," ütles Tänak.

Ralli pidulik start on neljapäeval kell 15.00 Jyväskyläs ja esimene katse on neljapäeval kell 16.08. Ralli avapäeval kihutatakse neljal kiiruskatsel. Kokku sõidetakse nelja päevaga 26 kiiruskatset kogupikkusega 360,94 kilomeetrit.