Mart Poom Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH
Jalgpall
29. juuli 2014, 15:29

Mart Poom intervjuus FIFA-le: pidin endale pidevalt tõestama, et väärin võimalust mängida Inglismaal (3)

Maailma jalgpalli katusorganisatsioon FIFA avaldab oma koduleheküljel "Classic Football" sektsioonis artikleid (lähi)mineviku vutistaaridest. Värskes loos meenutab oma aegu Inglismaal Eesti kõigi aegade parim jalgpallur Mart Poom.

Kuuel korral Eesti aasta jalgpalluri aunimetuse teeninud Poom meenutas näiteks Old Traffordil toimunud debüüti Derby County eest - "Meie särgimänedžeril polnud isegi minu nimega särki ja nii ostis ta Manchester Unitedi poest ühe särgi, tuunis seda pisut musta materjaliga ja trükkis selle seljale minu nime ja numbri"; Sunderlandi puurilukuna löödud väravat Pride Parkil oma endise koduklubi Derby vastu: "See oli tõeliselt hämmastav ja uskumatu! Pärast lõpuvilet aplodeeris kogu staadion mulle püsti seistes, see oli tõeliselt suurepärane tunne"; ning Meistrite liiga finaali, kui kuulus juba Arsenali koosseisu: "Mänguks oli üles antud kaks väravavahti, kuid kui Jens Lehmann sai punase kaardi ning Manuel Almunia platsile läks, mõtlesin et kuradi kurat, see oleks ju võinud ka mina olla!"

Oma eduka karjääri saladuseks peab Poom aga ikkagi tööd, tööd ja veelkord tööd.

"Tundsin alati, et pean veelgi tugevamini töötama ja end tagant sundima, pidin endale iga päev tõestama, et väärin võimalust Inglismaal mängida. Treenerid ütlesid mulle tihti: "Kuule, Poomy, sa ei pea nii tugevalt treenima!" kuid ma ei saanud teisiti, selline on alati mu mentaliteet olnud."

Loe täispikka lugu Mart Poomist fifa.com leheküljelt!