Karel Tammjärv. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
30. juuli 2014, 07:00

Tammjärv liikus kontrolltreeningul nagu Veerpalu parimatel päevadel (6)

Suusatreener Mati Alaver võis pärast eilset õpilaste kontroll-treeningut Otepääl rahulolevalt tõdeda, et parimat tulemust näidanud Karel Tammjärv liikus peaaegu sama kiiresti nagu kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister Andrus Veerpalu oma hiilgepäevadel.

Tammjärv läbis suusarullidega kaks viiekilomeetrist ringi 23.45ga (esimese 11.55 ja teise 11.50ga). "Andruse parim aeg on 23.43," ütles Alaver.

Paremuselt teise tulemuse sai kirja Eestisse elama ja harjutama kolinud Kasahstani äss, 2013. aasta MMilt kaks pronksmedalit võitnud Aleksei Poltoranin, kelle aeg oli 23.56 (12.05 ja 11.51).

"Peame arvestama, et Alekseile oli see uus ring – ta vajab harjumiseks veel natuke aega," lausus Alaver. Ja lisas: "Samas oli ta kahel viimasel kilomeetril selgelt kõige kiirem."

Raido Ränkel oli kolmas 24.07 (12.06 ja 12.01) ning Algo Kärp neljas 24.27ga (12.10 ja 12.17).

Hoolealuste kontrolltreeningut tervikuna hinnates kasutas Alaver oma lemmikväljendit "polnud üldse paha". "Täna võib öelda, et Karel ja Raido sõitsid hästi. Kas väga hästi, seda näitab talv," sõnas ta.

Ühtlasi märkis Alaver, et Tammjärv ja Kärp on selle distantsi varem vaid ühe korra läbinud kiiremini kui 24 minutiga.

"Algo oli täna ainus, kes sõitis teise ringi aeglasemalt kui esimese," osutas Alaver. "Aga me Andrusega ei imesta, sest Algo on juulis teistest oluliselt rohkem harjutanud. Tema treeningumaht läheneb kriitilisele piirile. Nüüd anname Algole kaks puhkepäeva."

1. augustil sõidab Alaver õpilastega nädalaks Soome Vuokatti suusatunnelisse harjutama. 6. augustil teeb Poltoranin seal samasuguse testi nagu hiljuti Tartus, siis on hea tulemusi võrrelda.