Foto: ALDO LUUD
Auto-Moto uudised
31. juuli 2014, 08:30

Eestlastel korras nagu … Soomes (3)

Nagu WRC klassis, tuleb ka madalamas arvestuses võitu ihkavatel meestel pidada esmajärjekorras võitlust kohalike pilootidega. Eestlastest asuvad WRC2 arvestuses võitlustulle Ott Tänak ja Karl Kruuda.

Kaks nädalat tagasi kodusel Rally Estonial võidu võtnud Tänak läheb Soome hea hoo pealt. Siiski ei läinud rallieelsed testid päris ideaalselt: "Vaatamata tehnilistele probleemidele saime auto enda hinnangul selliseks, nagu vaja ja saame kindlalt rallile vastu minna." Seega on Eesti esipiloot suurfavoriit klassivõidule, ent seda tiitlit jagab ta oma meeskonnakaaslase Jari Ketomaaga, kes ei soovi kindlasti koduradadel eestlasele alla jääda.

Kui eesolijad eksivad, võib koore riisuda Kruuda. Mees on viimastel rallidel kasutatud Peugeot 208 vahetanud taas vähem võimsa Ford Fiesta S2000 vastu ning kuigi seetõttu peaks ta Soome nobedatel teedel hakkama saama väiksema tippkiirusega, ei pea ta samas tegelema alles sel hooajal ralliradadele tulnud Peugeot’ kasvuhaigustega.

Noorsõitjate arvestuses MMi liidrikohta hoidev Sander Pärngi saab mõõtu võtta Eesti autospordi liidu presidendi Ari Vataneni poja Maxiga. Siiski muretseb eestlane teise mehe pärast: "Eriti jälgime oma suurimat konkurenti Tom Cave’i. Jätame endale alguses väikese varu, et vajadusel hoogu suurendada. Ralli kokkuvõttes tahame olla oma klassi poodiumil."