KIIRE: Ott Tänak on võtnud 13 kiiruskatselt 11 klassivõitu. Foto: Andre Lavadinho/@tWorld
Auto-Moto uudised
2. august 2014, 08:00

Eesti piloodid Soome rallil: "Perkele!" (6)

Ott Tänaku kiirusele ei saanud ka Soome ralli teisel päeval vastu ükski WRC2 piloot, ent rehvipurunemine röövis mehelt taas mitu minutit. Karl Kruuda on klassis kindlalt teisel kohal.

Tänak on Soome rallil oma klassis võitnud 13 peetud kiiruskatsest 11. Kahjuks on kaks kaotatud katset läinud Tänakul rehvipurunemiste nahka ning võidu peale ta enam ei kihuta. "Jätkame sama kiirusega ja loodame, et jääme terveks," pani Tänak ralliraadiole rääkides paika tänase plaani.

Teise Maarjamaa tipp-piloodi Karl Kruuda käsi käis tunduvalt rahulikumalt. Vaid päeva kuuenda kiiruskatsel, kus Tänakul rehv purunes, käis Kruuda korraks rajalt väljas ning tegi viga oma Fordi jahutussüsteemile. Olukorra kirjeldamiseks võttis mees sõidukombinesooni taskust paberi soomekeelsete väljenditega. "Ma võtaksin selle kokku nii: "Perkele!"".

Kruuda sõnul on ta väljendite nimekirjas ka fraas "Kaiki on hyvä," mida ta loodetavasti ralli lõpus kasutada saab. "Esikoht on parim, aga teine pole paha," võttis Kruuda eilse päeva kokku. Kruuda kaotab Ketomaale 42 sekundit. Tänak on klassi 5., kaotust tallikaaslasele 4.40,7.

Sander Pärn on Drive Dmack karikasarjas lähenenud oma suurrivaal Tom Cave’ile ning hoiab britist 20 sekundi kaugusel teist positsiooni.

Kõige teravamas tipus juhib rallit Jari-Matti Latvala. Valitsev maailmameister Sebastien Ogier kaotas aega vastastele tee puhastamisega ning pidi endast mööda laskma Kris Meeke’i. Teine ja kolmas koht kaotavad koduradadel kihutavale Latvalale vastavalt 18,3 ja 21,3 sekundit.