Ott TänakFoto: Andre Lavadinho/@tWorld
Auto-Moto uudised
2. august 2014, 20:40

Soome ralli: Kruuda klassiliider, Tänak napilt kolmas, Latvala juhib veel peenemalt rallit (4)

Soome ralli kolmas võistluspäev on jõudnud lõpuni ning Eesti pilootide jaoks oli see väga positiivne: Soomlase Jari Ketomaa rehvipurunemine tõstis Karl Kruuda WRC2 sarjas esimeseks ning tõi soomlase ka Ott Tänaku hambusse, ent kas eestlane tohib homme meeskonnakaaslast jahtida?Ralli esikohale sõidavad võidu Jari-Matti Latvala ja Sebastien Ogier. Viimastel kiiruskatsetel piduriprobleemidega vaevelnud soomlane juhib enne homset päeva 3,5 sekundiga!
21:30

Sander Pärn lõpetas Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas kolmanda päeva samuti esikohal.

20:37

Ja päev on läbi ka WRC2 meeste jaoks: Karl Kruuda edu Ketomaa on 2.35,9 ehk meie mees on kindel liider. "Ma tunnen Ketomaale kaasa," sõnas eestlane, et enne rallit juhtunud soomlane kaotas rehvipurunemise tõttu üle kolme minuti. Muidugi on mul väga hea meel, et me oleme esimesed, lisas ta siiski.

Ketomaa taga on vähem kui 20 sekundi kaugusel Ott Tänak ning muidugi soovivad kõik eestlased, et Tänak naabri skalbi võtaks. Enne ütles Tänak, et meeskonnakaaslasega ta võidelda ei tohi, ent päeva lõpuks oli optimistlikum, "Me läheme teenindussse ja siis vaatame."

20:25

"Peamine on see, et me oleme esimesed. Nüüd me saame minna teenindusse ja teha auto terveks," pole mingit kahtlust, mida Latvala tahab ja see on Soome võit! Väga vinge sõit vaid kolme piduriga!

20:24

Päev on ralli liidritele läbi: Ogier 5.11,4, Latvala 5.17,9 ehk soomlane juhib enne viimast päeva kodurallit 3,5 sekundiga!

20:00

WRC2 ajad lühikeselt kiiruskatselt:
Ketomaa 2.46,8
Kruuda 2.49,7
Tänak 2:45.4

Aga nüüd pilgud päeva viimasele, 10kilomeetrisele 23. katsele!

19:50

Latvala on katse finišis ja on Ogierist 2,9 sekundit aeglasem. Vahe esimese kahe vahel on 9,9 sekundit! Päeva lõpuni on 10 kilomeetrit.

"Ma pean vastu pidama. Ma ei tulnud siia rallile kaotama," ütleb soomlane ja lisab, et ta pingutab nii kõvasti, et pidi üle elama ühe hirmsa hetke.

19:46
Mr,K

Ott on ikka tõsiselt tubli. Kui auto vastu peaks siis,,, ja ise ei eksiks, siis tekiks vaid küsimus kui pikk edumaa oleks võimalik sisse sõita. Uskumatu kiirusega annab minna. Kruuda on stabiilne ja mitte nii kiire. Vahel toob see võidu koju. Pärn ka muidugi tase omaette. Hea oleks ka siin näha üldarvestuse kohtasid.

Kruuda üldarvestuses 13., Tänak 15., Pärn 27.

19:45

22. kiiruskatse on saanud alguse ja peamised küsimused on, kuidas on lood Latvala piduritega ja kas Ogier suudab veel aega tagasi võita?

18:45

Tänase rallipäeva lõpuni on veel poolteist tundi. Järgmine kiiruskatse algab 40 minuti pärast!

18:36

WRC2 esikolmikus on olukord külmutatud: Kruuda ei taha riskida masinaga, mis annab jätkuvalt õlisurvehäiret, Ketomaa auto ei taha mehe sõna kuulata ja Tänak kihutab küll soomlasele järgi, vahe on vaid 28,4 sekundit, ent tegu on meeskonnakaaslastega ja seega ei tohi meie mees Ketomaast mööda minna.

18:28

Latvala edu Ogieri ees on vaid 12,8. Soomlane saab 21. kiiruskatsel kasutada vaid kolme pidurit ja jääb meeskonnakaaslasele alla seitsme sekundiga. Päeva lõpuni on jäänud 14 kilomeetrit, kaks lühikest kiiruskatset.

18:11

Kuigi Tom Cave pidi ralli katkestama, pole ta huumorimeel saanud jäädavalt kahjustada:

18:07

Samal ajal kui autod alustavad 21. kiiruskatset on üks ralliäss juba läbimas ka Harju kiiruskatset. Mads Östberg, kes pidi ralli katkise turvapuuri tõttu katkestama, läks stressi leevendama ja jooksis 2,27 kilomeetrit pika katse läbi. "Minu aeg polnud midagi millega uhkustada, eriti võrreldes autodega" ütles ta Maxrally'le.

17:41
DMACK_Tyres

DDFT SS20 With @tomcaverally retired with broken suspension, @sanderprn now has over a three-minute lead #driveDMACK

Cave'i viis teelt vedrustuse purunemine ja  Sander Pärn saab Soomes nautida mugavat eduseisu.

17:38

Ja kääbikulaadse teise lõuna vahepeal on toimunud olulised sündmused Drive Dmack karikasarjas: Sander Pärn on jätkuvalt esimene, ent Tom Cave, eestlase suurim konkurent Soomes ja ka sarja üldvõidule on 20. kiiruskatsel seisma jäänud!

17:06

See oleks küll neetult kurb, kui Tänak Ketomaad rünnata ei saa! Järgmise kiiruskatse alguseni aega 50 minutit ehk aeg on päeva teiseks lõunapausiks.

17:01

Tänak annab aga ralliraadiole mõista, et kui Ketomaa midagi untsu ei keera, siis eestlaste kaksikvõitu me Soomes ei näe: "Me ei saa teist kohta püüda. See on meie meeskonnakaaslane."

17:00

"Auto teeb kogu aeg "prprprprprprpr"!" kurdab Jari Ketomaa, et vibratsioon teeb tal sõitmise väga raskeks. Edu Kruudale?

Ei! "Keset kiiruskatset sain ma hoiatuse, et õlisurve on madal Ma pean vaatama, mis probleemiks on," ütleb konkurendile 13 sekundit kaotanud Kruuda.

Tuulispasana kihutab aga Tänak, kes on soomlasest meeskonnakaaslasest 18,8 sekundit kiirem ja nüüd lahutab teist ja kolmandat kohta 41,2 sekundit.

16:52

Tipus läheb põnevaks! Nii Latvalal kui Ogieril on autol kosmeetilisi puudusi, ent soomlane kurdab piduriprobleemide üle ja kaotab 11 sekundit. Vahe esimese ja teise mehe vahel on nüüd 20 sekundit!

16:35

Pärna eduseis kasvab 19. katsel veel 1,1 sekundi võrra, ent kiiremad masinad mõõdavad juba 20 kiiruskatse kilomeetreid.

Loe rohkem