Peatreener Rein Suvi.Foto: Teet Malsroos
Käsipall
4. august 2014, 09:45

Käsipallijuuniorid kordasid EMil aegade parimat saavutust

Eesti U20 noormeeste käsipallikoondis lõpetas Austrias peetud Euroopa meistrivõistlused 14. kohaga, kuid võinuks peatreener Rein Suvi sõnul hea õnne korral ka pisut kõrgemale rühkida.

Selleks tulnuks alistada turniiri avamängus Šveits või vahegrupis Norra – mõlemale kaotati lõpuks kuue väravaga. "Olime peaaegu Norrat üllatamas ja ise mingil hetkel ei julgenud uskuda, et jõuame 9.–12. koha mängudele," sõnas Suvi. "Ning Šveitsi vastu oleksime pidanud konkreetsemalt võidu peale mängima. Kaheksa parema sekka meil asja ei ole. 11.-12. koht võinuks olla maksimum."

U20 vanuseklassi senise parima tulemuse – 14. koht aastast 2008 – ületamine oli õhus viimase mänguni. Paraku tuli Slovakkialt vastu võtta 19:34 kaotus ning leppida kuue aasta eest Mait Patraili ja Co saavutatu kordamisega.

Võimalik, et meie koondist halvas tihe mängudegraafik – üheksa päevaga seitse matši –, millega palluritel ja peatreeneril varasemad kokkupuuted puudusid. Mängijate jõuvarude mõistlik jagamine valmistas juhendajale peavalu.

"Häälestusime kogu aeg üheks mänguks korraga – saagu pärast, mis saab –, aga võib-olla kellelgi oli alateadvuses, et nii palju mänge on veel ees, et pean natuke tagasi hoidma," märkis Suvi, kel kahe võidu ja viie kaotusega lõppenud turniiri järel noormeestele etteheiteid pole. "Poisid olid kõik tublid. Võitlusvaimu jätkus, tahtmise taha midagi ei jäänud. Oskused ja füüsiline võimekus seavad piirid."

Samal koondisel on veel võimalik jaanuaris kaasa lüüa MMi kvalifikatsiooniturniiril, ent seal osalemine on kinnitamata. Käsipalliliidu juhatus peaks Suvi sõnul langetama otsuse lähipäevil.