Eleriin Haas.
Kergejõustik
4. august 2014, 07:30

Eleriin Haas peab "Göteborgi painajast" lahti saama (1)

Kõrgushüppaja Eleriin Haas krooniti kahepäevase vahega nii Soome kui ka Eesti meistriks, Kuopio ja Tallinna jõuproovide tulemused olid identsed – 1.88.

"Kaks võistlust on päris läbi võtnud ja kuumus on ka hull. Nüüd on vaja puhata," sõnas kahe nädala eest isikliku rekordi 1.93-le viinud Haas. Kuigi tiheda graafiku tõttu on ta viimasel ajal võtnud nõuks hüpata täpselt nii palju kui võiduks vaja, siis eilne oli erand.

Et peakonkurendi Grete Udrase lagi oli 1.85, jäi Haas üksi sektorisse. 1.91 siiski ei alistunud. "Pärast Kuopiot tundsin, et jalg lubab korralikku sooritust teha küll. Rääkisime treeneriga (Reijo Jokela - toim), et Kadrioru staadioni Mondo rada on hea ja võiks seekord tulemusele minna," lausus Helsingis elav ja treeniv Haas.

Anna Iljuštšenko eemalejäämisel Eesti ainus selle ala esindaja EMil on kindel, et rahuloluks oleks vaja vähemalt lõppvõistlusele pääseda. Haas meenutab siiani 2013. aasta sise-EMi, kus ta napilt finaalist välja jäi.

"See aps tuleb ära parandada. Kui keegi mainib midagi EMist või suurvõistlusest, siis tuleb kohe Göteborg meelde. Kui Zürichis õnnestub eesmärk täita, siis ehk enam sellele ei mõtle," rääkis ta.