Tanel Laanmäe.
Kergejõustik
4. august 2014, 08:39

Tanel Laanmäe: mul oli aasta parim tunne

Odaviskajatest näitas Eesti kergejõustikumeistrivõistlustel parimat hoogu Tanel Laanmäe, kes ületas kahe sentimeetriga 80 meetri piiri. Viimaste aastate Eesti esinumbri Risto Mätase laeks jäi vaid 76.17 ja pronksmedal, sealjuures jäi tema ette 39 sentimeetriga ka õpilane Magnus Kirt. Kolmik esindab Eestit ka Zürichi EMil.

Laanmäe tunnistaski, et konkurents oli oodatust lahjem. "Kui teisel katsel 80 meetrit ära viskasin, tekkis väike motivatsioonilangus. Ilm oli kuum ja nägin, et teistel väga palju sees pole."

Kuigi Laanmäe sõnul võib kulla ja 80 meetriga üldjoontes rahule jääda, olid ta ootused märksa suuremad. "Lootsin 83 meetrit visata, või siis vähemalt isiklik rekord (81.96) teha. Täna oli aasta parim tunne," kahetses ta.

Kui Laanmäe seis on rahuldav ja EMini jäänud 10 päevaga on vaja teha vaid taastavaid treeninguid, siis Mätasel on parandamist tublisti. "Keha pole ikka veel rasketest treeningutest taastunud. Aga aega veel on ja seisund peab paremaks minema," lausus Mätas ja lisas, et viie meetri võrra peaks varu olema küll.