Taivo Mägi vasakul.Foto: Tairo Lutter
Kergejõustik
4. august 2014, 09:45

Kergejõustiku Eesti meistrivõistluste tugevaim grupp: Anne ja Taivo Mägil

Eesti meistrivõistlustel särasid eriti Anne ja Taivo Mägi õpilased, kes näitasid kõrget taset ja noppisid hunniku kuldmedaleid.

Rasmus Mägi võit 400 m tõkkejooksus Euroopa edetabeli parima tulemusega 48,77 oli kirss tordil.

"Kolmapäevane trenn, kus Rasmus jooksis kaheksat tõket, näitas, et jalg on hea," arutles Anne Mägi. "Nii kiiresti pole ta 200 meetrit varem läbinud. Aga ega me arvanud, et ta paugutab 48,7, arvasime aega 49 sekundi algusse. Samas on Rasmusel õnnestunud korralikult treenida, tagasilööke pole olnud."

Seda karmim on olnud Rasmuse õe Marise tee tagasi tippu. Pärast aasta tagust kannakõõlusoperatsiooni on ta pressinud justkui läbi hakklihamasina. Korralikult sai jooksma hakata alles kevadel.

Laupäeval ja pühapäeval triumfeeris Maris 400 m ja 400 m tõkkejooksus, ajad vastavalt 54,07 ja 59,79. "Maris ütles pärast 400 m jooksu, et ta on nagu peksa saanud, kogu keha valutas," märkis ema.

Tõkkedistantsi järel sõnas Maris: "Jalg valutas ka täna jooksu ajal, kuid pole hullu. Nii on hooaja lõpuni. Olen õnnelik, olen tagasi. Usun, et EMil suudan tõkkejooksu tulemust paar sekundit parandada."

Mägide rühma kolmas trumpäss Grit Šadeiko võitis tõkkesprindi Eesti meistrivõistluste rekordiga 13,44 ja kaugushüppe 6.28ga. Ehkki ta jalg oli kinni teibitud, kiikas piiga lootusrikkalt EMi suunas.

"Laagris tekkis jalga kramp, aga füsioterapeut Indrek Tustit aitas mind palju," lausus Šadeiko, kes tahab EMil parandada Eesti seitsmevõistluse rekordit. "Tõkkejooksus ma veel nii head aega ei lootnud, sest vahepeal ei saanud kümme päeva kiireid liigutusi teha."

Mägide hoolealustest võitsid Eesti meistrivõistlustel medali ka Kaia Soosaar (kaugushüppes hõbe 6.05), Raimond Valler (800 m hõbe 1.52,16) ja Sten Ütsmüts (400 m pronks 48,59).