VÄGEV: Rasmus Mägi (paremal) võitis 400 m tõkkejooksu 48,77 ja Gerd Kanter kettaheite 66.02ga.Foto: Mati Hiis
Kergejõustik
4. august 2014, 07:00

Rasmus Mägi triumfeeris Eesti meistrivõistlustel Tallinnas Euroopa edetabeli parima tulemusega ja Gerd Kanter oma hooaja tippmargiga

Rasmus Mägi ja Gerd Kanteri sõnum rivaalidele: tuleme EMile medali järele! (10)

Kümme päeva enne EMi Tallinnas toimunud Eesti kergejõustikumeistrivõistlused näitasid, et meie kaks ässa – kettaheitja Gerd Kanter ja 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi – lähevad Šveitsi EMile medalisoosikutena.

Eriti muljetavaldav oli Mägi etteaste eile Kadrioru staadionil, kui ta läbis tõketega staadioniringi Eesti rekordiga 48,77. Kuuenda tõkkeni liikus ta laitmatult, kuid viimase ületamisega päris rahul polnud.

Nutika sportlasena ei hakanud 22aastane Mägi hiilgava tulemuse valguses endale kohustustekoormat selga upitama.

"See kahjuks ei maksa midagi, mis tulemusega sa EMile lähed," rääkis tartlane, kes oli seni maailmajao edetabelis teine. "Ega see muidugi igapäevane nähtus ole, et Eesti või Skandinaavia mees on eesotsas. Kuid EMil tuleb läbida kolm ringi: eeljooks, siis poolfinaal ja lõpuks finaal. Trenni on tehtud, et ma korralikult vastu peaksin."

Rasmus Mägi timmib tippvormi kodumaal

Rasmuse treenerist ema Anne poetas, et pojal oli siiski suur tahtmine joosta vägev tulemus. "Eks ta ihkas näidata. Igal pool mujal on ju riigi meistrivõistlustel häid aegu joostud."

Ka tõkkejooksjast õde Maris ootas vennalt ilusat sooritust. "Arvasin, et ta püstitab rekordi," mõtiskles ta. "See oli ikka vinge vaatepilt. Rasmuse treeninguidki on huvitav jälgida, aga kõige mõnusam on näha, kuidas ta kogu töö tulemuseks vormistab."

Kas Rasmus võidab EMil medali? Maris naeratas esmalt võluvalt. "Medal tuleb võita joostes, mitte võtta sõnadega," vastas ta. "Seal on palju mehi, kes medalit tahavad – Rasmus on üks nendest. Aga oleks loogiline, kui ta selle saaks!"

EMi eel timmib Rasmus vormi kodumaal, natuke Tallinnas Kadrioru staadionil, võib-olla põikab paariks päevaks ka Käärikule. Möödunud nädalal olid tal jalges veel kahe nädala pikkuse Portugali laagri rasked treeningud, nüüd peab kehale rohkem puhkust andma.

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter tegi Eesti meistrivõistlustel hooaja parima etteaste, nihutades oma tänavuse tippmargi 64.98-lt 66.02-le, mis tõstis ta Euroopa edetabelis seitsmendaks.

Kanter juba Šveitsis

"Ütlesin juba varem, et 65 meetrit tahaks vahele jätta," rääkis Kanter. "Tulemusega võib rahule jääda. Arvan küll, et 66.02ga saab EMil medali. Aga kõigepealt pean ise uuesti nii kaugele heitma."

Kanter sõitis juba eile Šveitsi ja hakkas Luzernis valmistuma 12. augustil Zürichis algavaks EMiks. Reedel on kümnendat tiitlivõistluste medalit jahtival 35aastasel sportlasel treeningvõistlus.

"Maksimaalseks keskendumiseks on laager vajalik," nentis Kanter. "Tänavu olen normaalset tulemust oodanud kaua. Eks vanus ole ka oma töö teinud – taastumine on aeglasemaks muutunud. Aga nii kaua, kui ma võitlen medalite eest, on kõik positiivne."